MNK Olmissum
MNK Olmissum

Antonio Sekulić za Germanijak: "Dinamovac sam, ali i maksimalni profesionalac, želimo u Zagreb doći s 2-0 u seriji"

Vrijeme Čitanja: 5min | čet. 18.05.23. | 18:59

Olmissumov reprezentativni pivot i najbolji strijelac Zeleno-plavih u tekućoj sezoni najavio nam je finalnu seriju protiv Futsal Dinama.

U petak 19. svibnja u Omišu igra se prva utakmica finala 1.HMNL. Domaćin Olmissum, u svojoj četvrtoj sezoni u elitnom rangu, lovi svoj treći naslov prvaka, a Futsal Dinamo prvi. Prema informacijama s kojima raspolažemo, finalna serija odigrat će se u ispunjenim dvoranama u Omišu i Zagrebu. U prvih 11 sati prodaje ulaznica za treću utakmicu finala u Draženovom domu planulo je, saznajemo, više od 900 ulaznica...

Nakon prve dvije utakmice koje se igraju u Omišu (19. i 22. svibnja), serija seli u Zagreb, odnosno u KC Dražen Petrović. Treća utakmica finala igra se u petak 26. svibnja, a potencijalna četvrta u ponedjeljak 29. svibnja, također u KC Dražen Petrović. Potencijalna majstorica igra se u petak 2. lipnja u Omišu.

Prouči cjelokupnu ponudu za futsal na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pred početak finalne serije porazgovarali smo s dva reprezentativna pivota i najbolja strijelca obje momčadi. Lukom Perićem iz Futsal Dinama i Antoniom Sekulićem iz Olmissuma.

Sekulić je 24-godišnji pivot iz Slavonskog Broda, karijeru je započeo u lokalnom Brodu 035, kasnije je igrao za ugašeni zagrebački Nacional, a u očima šire futsalske javnosti zamijećen je još kao 19-godišnjak u dresu Splita. U Olmissum je stigao na ljeto 2019. i u dresu Zeleno-plavih osvojio je dva naslova prvaka, jedan Kup te je postao standardni hrvatski reprezentativac.

Sekulić je danas prva napadačka igla Olmissuma i glavna uzdanica trenera Marka Miladina u pogodu na treći naslov prvaka Omišana...

Olmissum je finale izborio sa sve četiri pobjede iz isto toliko dvoboja. No, četvrtfinalni dvoboji protiv Futsal Pule bili su iznimno napeti. U Omišu, Olmissum je preokrenuo zaostatak od 1-2, a u Puli, Zeleno-plavi su prolaz dalje izborili nakon boljeg raspucavanja šesteraca...

"Svi smo zadovoljni jer smo finale izborili nakon dva dvokoraka. To nam je bio cilj. Iako, nije bilo lagano, pogotovo u četvrtfinalu protiv Futsal Pule. Gubili smo u obje utakmice i pobijedili nakon preokreta. U uzvratu smo nadoknadili zaostatak od 1-3 i na kraju prošli dalje nakon boljeg raspucavanja šesteraca".

U polufinalu se očekivao izjednačeni duel dvije momčadi koje su prvi dio sezone završile s istim brojem bodova. Olmissum je na kraju izbacio Square s dvije 4-1 pobjede, a Sekulić je impresionirao u prvoj utakmici u Ribnjaku...

"Square smo prošli lakše od očekivanog, očekivali smo puno veću i neizvijesniju borbu. Mislim da je na njih dosta traga ostavila majstorica, ali i cijela serija protiv Crnice. Dubrovčani su odigrali tri iscprljujuće utakmice. U prvoj utakmici u Omišu bili smo odlični, a i u Dubrovniku je sve išlo na naš mlin. Mislim da smo suvereno prošli u finale".

Sekulić je ove sezone zabio 14 prvenstvenih pogodaka, a u posebno dobroj formi nalazi se u doigravanju. Futsal Puli u četvrtfinalu je zabio tri pogotka, a Squareu u polufinalu jedan....

"Zadovoljan sam svojom formom, ali pojedinca izbacuje ekipa. Cijela momčad je u jako dobroj formi, imamo dosta veliku individualnu kvalitetu i svaku utakmicu netko novi iskoči. Nekad smo to mi pivoti, nekada iskoče bekovi. Meni osobno paše naš stil igre koji se dosta fokusira na pivote".

Pred Omišanima su najmanje tri, a maksimalno pet utakmica finala...

"Moramo ići utakmicu po utakmicu. Prve dvije igramo u Omišu i dvije pobjede bi nam bile od ogromne važnosti. Mislim da ne trebam komentirat koliko je teško igrati protiv Dinama na njihovom parketu, pred svom onom silnom vojskom navijača koja im daje veliki vjetar u leđa. Očekuje nas neizvjesna serija, mislim da će o pobjedniku odlučivati sitnice".

U dva ovosezonska susreta između Olmissuma i Dinama nije bilo pobjednika. Susret u Zagrebu završio je 1:1, a u Omišu 4:4.

"Dinamo je u Zagrebu bio dosta bolji u prvom dijelu, mislim da možemo biti zadovoljni s neriješenim rezultatom nakon te utakmice. Utakmica u Omišu je, pak, pokazale sve draži i lepršavost našeg sporta. Obje momčadi vodile su u dva navrata, bilo je mnogo preokreta, akumuliranih prekršaja, golova iz prekida. Pet minuta prije kraja vodili smo 3:2, Dinamo je potom preokrenuo, a mi smo gol za 4:4 zabili iz deseterca, nakon šestog akumuliranog prekršaja Zagrepčana".

Možemo li takvu utakmicu očekivati u petak?

"Mislim da finale neće biti nalik toj utakmici. Mislim da će se igrati ipak malo opreznije, na rezultat".

Olmissumov kadar broji četiri aktualna reprezentativca i dva bivša. Dinamov pet aktualnih i jednog bivšeg. Jesi se čuo s reprezentativnim kolegama iz suprotnog tabora?

"Od Dinamovih igrača najbolji sam prijatelj s Antom Piplicom. (Dinamovim mladim golmanom, op.a.). Pale su neke međusobne poruke, svakako. Na terenu ćemo biti ljuti protivnici, ali kada utakmica završi ponovno ćemo biti prijatelji, reprezentativni kolege. Bit će tu i tenzija, ali to je sport. Kada utakmica završi, sve se to zaboravlja i idemo dalje".

Kada smo se već dotaknuli reprezentacije, Sekulić je odigrao vrlo zapaženu rolu na međunarodnom turniru u Maroku u kojem je Hrvatska završila na drugom mjestu...

"Mislim da je stručni stožer reprezentacije to stvarno dobro posložio. Imamo konstantu, odigrali smo nekoliko jako dobrih utakmica. Svi smo dobili na samopouzdanju. Reprezentacija, po meni, funkcionira jako dobro. Izborniku Marinku Mavroviću u stručnom stožeru reprezentacije priključio se Kujtim Morina. Dosta se radi, disciplina je na visokoj razini i to će nam na kraju, siguran sam, donijeti dobar rezultat".

Saznali smo da su Sekulić i njegova familija inače veliki dinamovci pa nas je zanimalo kako je to igrati pred Dinamovim navijačima u suprotnom dresu?

"Da, dinamovac sam, i igrati pred Dinamovim navijačima je fenomenalan osjećaj. Ali u tom trenutku sam veliki profesionalac i dajem sve od sebe za klub za koji igram. Svakako mislim da je takva vojska navijača na utakmicama veliki plus za naš sport. Ne samo u Zagrebu, već i u ostalim dvoranama ove sezone imamo sjajnu posjećenost. Nadam se da će se taj trend samo nastaviti".

Futsal Dinamo je posljednji put u KC Dražen Petrović pred publikom igrao u prosincu 2019. Tada su Plavi svladali Split 5:4, a za goste su nastupila dva današnja prvotimca Olmissuma, Jakov Hrstić i Nikola Čizmić.

"Baš smo pričali kako bi bilo lijepo kada bismo finale igrali u dvorani koja nosi ime po, za mene, najvećem sportašu u hrvatskoj povijesti. To je dobra vijest jer u Draženov dom stane još više ljudi nego u Dvojku Doma sportova".

Iako je dosta manjeg kapaciteta od Draženove dvorane, u obje finalne utakmice omiški Ribnjak također će biti raspordan...

"Želim pozvati sve navijače da nas dođu podržati i da obranimo prednost domaćeg terena. Želimo u prepuni Draženov dom stići s prednosti od 2-0!", rekao nam je za kraj Sekulić.



Tagovi

Antonio SekulićMNK OlmissumOlmissumFutsal DinamoMNK Futsal DinamoFutsalfutsal1.HMNLprvenstvo hrvatske u futsalu

Ostale Vijesti