Futsal Dinamo
Futsal Dinamo

Luka Perić za Germanijak: "Igrao sam Štefanje na Kutiji, u punom Draženovom domu, ali atmosfera u Dvojci bila je neopisiva"

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 18.05.23. | 18:59

Dinamov reprezentativni pivot i najbolji strijelac Plavih u tekućoj sezoni najavio nam je finalnu seriju protiv Olmissuma.

U petak 19. svibnja u Omišu igra se prva utakmica finala 1.HMNL. Domaćin Olmissum, u svojoj četvrtoj sezoni u elitnom rangu, lovi svoj treći naslov prvaka, a Futsal Dinamo prvi. Prema informacijama s kojima raspolažemo, finalna serija odigrat će se u ispunjenim dvoranama u Omišu i Zagrebu. U prvih 11 sati prodaje ulaznica za treću utakmicu finala u Draženovom domu planulo je, saznajemo, više od 900 ulaznica...

Nakon prve dvije utakmice koje se igraju u Omišu (19. i 22. svibnja), serija seli u Zagreb, odnosno u KC Dražen Petrović. Treća utakmica finala igra se u petak 26. svibnja, a potencijalna četvrta u ponedjeljak 29. svibnja, također u KC Dražen Petrović. Potencijalna majstorica igra se u petak 2. lipnja u Omišu.

Prouči cjelokupnu ponudu za futsal na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pred početak finalne serije porazgovarali smo s dva reprezentativna pivota i najbolja strijelca obje momčadi. Lukom Perićem iz Futsal Dinama i Antoniom Sekulićem iz Olmissuma.

Iako ima tek 25 godina Luka Perić je već 'godinama' na najvišoj futsal sceni. Bio je dio šampionske juniorske generacije Alumnusa koja je osvojila naslov prvaka u svojoj kategoriji, a sa seniorskim futsalom počeo se baviti u sezoni 2014./15. Naslove prvaka Hrvatske osvajao je s Nacionalom, igrao je u Italiji (Napoli i Tombesi Ortona), a u dva navrata branio je i boje Splita. Naslov prvaka osvojio je i sa slovenskim Dobovcem, a u Dinamo je stigao prošlog ljeta iz talijanskog Napolija.

U tekućoj sezoni najbolji je strijelac Plavih. Zabio je 20 golova od čega 17 u prvenstvu, a sa svojim efektnim pogotkom sudjelovao je u preokretu Dinama protiv Novog Vremena i plasmanu u povijesno finale zagrebačkog kluba...

"Nakon 2-1 pobjede u Makarskoj, u prvoj utakmici finala, razmišljao sam samo o uzvratu, kako da se ja, ali i cijela ekipa što bolje pripremimo za utakmicu. Znali smo da, teniskom terminologijom, u rukama imamo prvu meč loptu i to pred svojim navijačima. Takvu priliku nismo smjeli propustiti", rekao nam je za početak Dinamov pivot i nastavio:

"Navijanje je krenulo još dok smo bili u svlačionici, a kada smo izašli na teren nisam mogao vjerovati. Nevjeorjatno mi je bilo da se takve stvari događaju u futsalu. Igrao sam dosta puta Štefanje na Kutiji šibica, bio sam i član Alumnusa kada smo 2014. u finalu Regionalnog kupa igrali protiv Dinama u krcatom Draženovom domu. Ali, kada cijela dvorana, više od 3.500 ljudi navija za tebe... to je nešto neopisivo, idealno".

Perić je, rekli smo, najbolji Dinamov strijelac u tekućoj sezoni, a u posebno dobroj formi djeluje u doigravanju.

"Osjećam se stvarno super, golovi i dobre igre samo su posljedica toga, ali i sjajne suradnje sa ostatkom momčadi. Bez njih ne bih ovoliko ni zabijao".

Pred Dinamom je povijesno finale, prva utakmica igra se u petak u Omišu. Kakva su očekivanja?

"Za početak je lijepo biti dio Dinamove momčadi koja je izborila povijesni plasman u finale i Ligu prvaka. Takve stvari ostat će upisane u povijesti. Naravno, taj nas rezultat nije zadovoljio. Želimo napraviti dodatni iskorak. Od finala očekujem kao i od svega u životu. Želim osvojiti naslov prvaka, biti najbolji, prvi. Naravno, Olmissum je odlična ekipa koja dugo igra zajedno, imaju već iskustvo igranja finala te smo svi svjesni da nas očekuje jedna iznimno zahtjevna serija, počevši s prvom utakmicom u petak. No, ponavljam, vjerujem da ova momčad može otići do kraja".

Dinamo i Olmissum susreli su se dva puta ove sezone. Obje utakmice završile su bez pobjednika. Susret u Dvojci završio je 1:1, a u Ribnjaku 4:4. Luka Perić zabio je u obje utakmice za Dinamo...

"U Zagrebu smo bili bolji, no promašaji su nas koštali pobjede. U Omišu je odigrana jedna iznimno napeta i teška utakmica puna preokreta. Mi smo stigli s oslabljenim sastavom, bez ozlijeđenih i kartoniranih igrača, ali smo također zamalo pobijedili".

Da su Dinamo i Olmissum zasluženo izborili finale potvrđuje broj reprezentativaca u obje momčadi. Luka Perić, Kristian Čekol, Kristijan Postružin, Mateo Mužar i Ante Piplica bili su dio reprezentativnog kadra iz redova Futsal Dinama, a boje Olmissuma u reprezentaciji brane Antonio Sekulić, Duje Kustura, Josip Jurlina i Marko Kuraja.

Nakon Eura 2022., Hrvatska se okrenula na pomlađivanje momčadi, a rezultat je bio plasman u posljednju rundu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2024 te sjajno odigrani turnir u Maroku.

"U reprezentaciji je odlična atmosfera. Dolaskom Kujtima Morine u stručni stožer reprezentacije uvedene su nove stvari koje nam pomažu. Mislim da hrvatska futsal reprezentacija ima lijepu budućnost pred sobom. Sada s nestrpljenjem iščekujemo ždrijeb posljednjeg kruga kvalifikacija za Mundijal, a do tada futsal zaljubljenici u Hrvatskoj moći će uživati u velikom broju reprezentativaca koji se natječu u finalnoj seriji", rekao nam je za kraj Perić.



Tagovi

Futsalfutsal1.HMNLprvenstvo hrvatske u futsaluLuka PerićFutsal DinamoMNK Futsal DinamoMNK OlmissumOlmissum

Ostale Vijesti