Reuters/Paul Childs
Reuters/Paul Childs

Pobjeda nad Dinamom je imperativ: "Oni su top momčad, dominantni su, svladali su Chelsea. Bit će nam teško!"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 02.10.22. | 11:46

Red Bull Salzburg došao je do remija (1:1) protiv LASK-a duboko u sudačkoj nadoknadi. Treći je to uzastopni domaći remi austrijskog prvaka pa trener Mathias Jaissle nije mogao biti zadovoljan na kraju utakmice, koja je služila kao 'generalka' za Dinamo

Nezadovoljan je bio trener Salzburga Mathias Jaissle nakon teško izborenog remija protiv LASK-a (1:1). Podsjetimo, Red Bull je uspio zabiti tek u 96. minuti, nakon pogreške Marina Ljubičića, koji je dodao loptu suparničkim igračima u svom šesnaestercu. Prije toga, baš je Ljubičić bio junak momčadi iz Linza, zabio je za vodstvo (0:1) i zamalo se LASK s punim plijenom vratio iz Red Bull Arene.

U Salzburgu u srijedu (18:45) gostuje Dinamo u trećem kolu Lige prvaka, utakmica je to koju oba kluba vide kao svoju šansu za prolazak skupine. Logično je, stoga, da su trenera austrijskog prvaka zabrinuli neki potezi njegovih igrača.

"Dvaput zaredom odigrali smo 1:1 na svom terenu, protiv Rapida i LASK-a, oba puta primili smo pogotke nakon ubacivanja iz auta. To su stvari koje me živciraju! Da nismo primili dva takva gola pobijedili bismo dvaput po 1:0 i sve bi bilo u redu. Imali smo nekoliko velikih prilika, nedostajalo nam je preciznosti u zavšrnici. Ali i LASK-ov vratar bio je odličan, zaslužio je pohvale.", kazao je Jaissle, priznavši da na kraju ipak mora biti zadovoljan bodom.

"Prije utakmice sigurno ne bih bio sretan remijem, ali kad zabiješ gol u 96.minuti moraš biti sretan bodom. Čak i ako smo zbog nadmoći i velikog broja prilika morali dobiti utakmicu. Ali, jako je bitno da smo na kraju došli do boda, to nam daje samopouzdanje i zamah za iduće utakmice, a i atmosfera je u svlačionici bila izuzetno pozitivna. Jer smo dali sve od sebe, do zadnjeg trenutka vjerovali i za to smo nagrađeni."

Onda se okrenuo utakmici s Dinamom.

"To je utakmica visoke razine i važnosti, susreću se dva dominantna prvaka svojih država. Dinamo odlično igra u prvenstvu, vrlo je uvjerljiv, u Ligi prvaka pobijedio je Chelsea. Radi se uistinu o top momčadi! Bit će to jako teška utakmica.", poručio je Jaissle.

A austrijski mediji pojačavaju pritisak. Ističu da bi novi, kako kažu kiks, donio već četvrtu, uzastopnu domaću utakmicu bez pobjede. Remijem bi Red Bull jako kompromitirao izglede za osminu finala Lige prvaka, a porazom čak i za treće mjesto u skupini. Dakle, pobjeda protiv Dinama u srijedu je imperativ! (T.N.)

(1.70) Red Bull Salzburg (3.70) Dinamo (5.20)

LIga prvaka, 3. kolo

Red Bull Salzburg - Dinamo, 18.45

Chelsea - Milan, 21.00



Tagovi

Red Bull SalzburgGNK DinamoLiga prvakaMarin LjubičićLASK LinzAustrijska Bundesliga

Ostale Vijesti