REUTERS/Leonhard Foeger
REUTERS/Leonhard Foeger

Ljubičić zabio pa ponudio spas Salzburgu u 96. minuti, Sučić i Šimić promašili zicere, Red Bull ranjiv uoči Dinama! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 01.10.22. | 18:50

Mladi Hajdukov napadač napadač zabio je za 0:1 u derbiju austrijske Bundeslige, šokirao Salzburg. A onda, u zadnjoj akciji na utakmici pogriješio, dodao loptu protivniku, koji je to znao kazniti i doći do remija. Rezultat se promijenio, no zaključak je ostao isti: Dinamo se ovakvog Salzburga ne treba bojati, austrijski prvak nije nepobjediv

Marin Ljubičić bio je do samog kraja junak LASK-a, najveći mogući. Hajdukov napadač na posudbi u Linzu zabio je svoj sedmi pogodak u Bundesligi, 11. ukupno za 0:1 u derbiju protiv Red Bulla u Salzburgu (0:1). Nakon remija s Chelseajem i Rapidom, prijetio je Salzburgu drugi poraz u sezoni i to baš uoči utakmice s Dinamom (utorak, 18:45) u Ligi prvaka. A onda su, u 96. minuti, baš nakon pogreške Ljubičića uspjeli domaćini pronaći rupu u obrani i pogoditi za remi (1:1). No, svejedno, bila je to utakmica koja je sigurno dala krila Modrima uoči tog dvoboja, 'Bikovi' nisu nepobjedivi, vidjelo se protiv LASK-a da su ranjivi.

Od prve minute bilo je jasno da će to za Red Bull biti teška utakmica, momčad iz Linza našla je pravi recept za ubojitost salzburških napada. Visoki presing radio je dosta problema domaćoj obrani, a prema naprijed nije Red Bull stvorio previše opasnosti, obrana dečki iz Linza djelovala je sigurno, nudila malo prilika.moćnom domaćinu. Kao što je i najavio, Red Bullov trener Mathias Jaissle nije razmišljao o Dinamu već samo o LASK-u, vidjelo se to i po udarnih 11 koje je poslao na teren. Izuzev Luke Sučića i tek oporavljenog kapetan Ulmera, bila je to najbolja momčad koju je trenutno ima na raspolaganju

Ni to nije bilo dovoljno, LASK je prvi zaprijetio iz kontre, ali Ljubičićev udarac lagano je zaustavio Köhn. Potom je povratnik u Salzburgovu obranu Solet izgubio loptu na 30-ak metara od svog gola Goiginger se našao u velikoj prilici, pucao je, ali je Köhn sjajno obranio. Nakon toga su domaćini ipak uhatili uzde, najviše pokušavali ubačajima s lijeve strane, preko Wöbera i Seiwalda, nakon jednog takvog na drugoj se vratnici našao Dedić, ali njegov je udarac zaustavio LASK-ov vratar. Pucao je malo preko gola i Okafur, a najbolju je šansu imao Kjaergaard, koji s 10-ak metara nije uspio pogoditi.

U nastavku slična utakmica, malo pravih šansi, nije Red Bull nalazio put do pogotka, štoviše, bliži su bili gosti, iz skraćenog kornera Michorl je pogodio gredu. Uveo je Jaissle i Luku Sučića i Roka Šimića, krenuo po pobjedu, no, stigao je šok. Obrana je loše reagirala, lopta je dugo putovala od nekoliko 'mantinela', Ljubičić se prikrao iza Strahinje Pavlovića dohvatio tu loptu i sproveo je u mrežu. Veliko slavlje momčadi iz Linza, koja je držala pobjedu sve do 96. minute!

A do tada je sijevalo pred golom gostiju, prvi je veliku šansu propustio Sučić. Došla mu je lopta, na sedam-osam metara od vrata, namjestio se, pucao, činilo se već da je lopta u mreži. Ali ne, otišla je pokraj gola. Pucali su domaćini iz svih pozicija, a drugi je zicer, već u sudačkoj nadoknadi imao Roko Šimić. Ubačaj s desne strane, bio je mladi hrvatski napadač sam pred vratima, lopta na glavi. No, pucao je preslabo, točno u ruke LASK-ovu vrataru. Uhvatio se i Šimić za glavu, morao je bolje.

I kad se već činilo da će Red Bull doživjeti drugi poraz ove sezone, stiglo je izjednačenje, u zadnjem napadu. Izbijali su igrači LASK-a loptu iz kaznenog prostora, na 18 metara dobio ju je Marin Ljubičić. No, umjesto da je izbaci što dalje, pogriješio je, vratio u šesnaesterac do Strahinje Pavlovića koji ju je proslijedio do Soleta. A on na desnoj strani ostao sam, snažno je pucao i pogodio suprotni kut! Za veliko veselje Salzburga, remi je ipak bolji od poraza.

No, isto tako, Dinamo se nema čega bojati, može se iz Mozartova grada vratiti neporažen. LASK je pokazivao put, punih 96 minuta!

Red Bull je igrao u sastavu: Köhn - Dedić, Solet, Pavlović, Wöber (od 62. Ulmer) - Capaldo (od 75. Adamu), Gourna-Douath (od 62. Sučić), Seiwald - Kjaergaard - Šeško (od 75. Šimić), Okafor (od 62. Koita).

Pogotke pogledajte OVDJE.



Tagovi

Red Bull SalzburgLASK LinzAustrijska BundesligaGNK DinamoLiga prvakaLuka SučićMarin Ljubičić

Ostale Vijesti