Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Petković im je svima odgovorio na terenu!

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 23.02.24. | 09:30

Nevjerojatna je količina ismijavanja i uvreda zadnjih dana odaslana prema Petkoviću zbog jedne njegove izjave. A on je - izbacio Betis

Da mu je bio suvremenik i vršnjak, sigurni smo da bi Ratko Zvrko čuvenog 'Grgu Čvarka' stvorio na sliku i priliku Brune Petkovića.

'Čas je dobar, čas je zao, čas bi svakom srce dao, a čas bi se s vukom klao', stih je koji savršeno opisuje Brunu Petkovića, koji je protiv Betisa odigrao još jednu sjajnu europsku partiju i odvukao Dinamo u osminu finala Konferencijske lige. Da, takav je Petković, igrač, koji će onako slabo puknuti kazneni udarac protiv Hajduka i usmjeriti sezonu na splitski mlin, igrač, koji će se tvrdoglavo oglušiti na liječničke preporuke, igrati na svoju ruku i onda zbog ozljede pauzirati gotovo dva mjeseca, igrač, koji će svojevoljnoj otići s terena u prijateljskoj utakmici i onda još u prolazu nešto odbrusiti treneru... Ali, istovremeno je i igrač, koji će kod 1-2 u Osijeku pucati 'panenku' s bijele točke, jer ga je izazvao suparnički golman, istovremeno će ući s klupe na SP-u i zabiti Brazilu, škaricama donijeti Dinamu Ligu prvaka, ili, kao u zadnjoj epizodi, biti Dinamov motor na putu do još jednog europskog pothvata.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bruno Petković 'zapalio' je hrvatsku nogometnu scenu jednom izjavom prije utakmice u Sevilli, rekavši da je 'svatko tko predstavlja hrvatsku državu, a ne navija za hrvatski klub u Europi - klaun'. Poručio je to Robertu Jarniju, tadašnjem izborniku U17 reprezentacije, koji je izjavio da će navijati za Betis. Naravno, podignula je ta izjava puno prašine, Jarniju je HNS adresirao otkaz, a Petkovića prijavio Disciplinskoj komisiji i Dinamov i reprezentativni napadač sad očekuje kaznu.

No, dok je to sve i bilo očekivano, nevjerojatno je da i tjedan dana kasnije ta izjava izaziva tolike reakcije. Pa se prvo javio bivši Hajdukov golman, poznat najviše po tome što prezime dijeli s nekad najboljim rukometašem svijeta, sasuo je svašta neartikuliranoga na Petkovićev račun, javili su se svi zvani i nezvani i 'zapucali' prema Petkoviću. Kako se okrenula priča, više nije bitno što je izjavio bivši izbornik U17, nego je 'klaun' postao Petković. Ušao je u temu i raspravu pomalo nemušto, nespretno i nepotrebno i Velimir Zajec, kandidat za Dinamova predsjednika, ali vrhunac tog igrokaza doživjeli smo na sam dan uzvrata Dinama i Betisa. Bivši kapetan Hajduka i reprezentativac Hrvoje Vejić stavio je na društvene mreže selfie upravo s Jarnijem i napisao:

"Danas igra Dinamo, navijajte jeb***, ne budite klauni, da se Bruno ne ljuti, kad igra Hajduk, on, Ademi i Ristovski prvi vade bijele šalove".

Užasno neduhovita, ali još jedna objava, koja dodatno povećava tenzije. Teško je shvatiti tu razinu frustracije, kao i kakve veze sad s time imaju bijeli šalovi, Ademi, Ristovski? Nikad iz Dinama nitko nije spomenuo Hajduk u negativnom kontekstu. Potpuno promašena doskočica, ali nije toliko začudio danas britki komentator, koliko opet Robert Jarni. To što je izjavio prije 10-ak dana može se razumjeti, ne bi to bio grijeh da nije bio izbornik, ali da nakon toga i dalje sudjeluje u toj priči i dodatno dolijeva benzin na vatru, to je uistinu neshvatljivo. Osim ako se želi dodvoriti masi i novim generacijama navijača, koje ga, nažalost, više ne pamte toliko kao hrvatsku nogometnu legendu, strijelca jednog od najvećih golova u povijesti reprezentacije i ponajboljeg lijevog beka svijeta, već kao lošeg i neuspješnog trenera Hajduka.

I svi ti, koji dodatno pale vatru, zaboravili su da Petković na dočeku reprezentacije iz Katara nije uzeo mifkrofon, zapjevao Dinamove pjesme i pričao o naslovu prvaka, već je jedini koji je tada pozivao na zajedništvo Sjevera i Juga. Nije uzeo mikrofon niti da bi nekome pjevao da ga mrzi ili ga vrijeđao, a jedini je stao iza Marka Livaje nakon onog riječkog incidenta.

Nismo vidjeli da je sad Livaja stao u njegovu obranu i pozivao na smirivanje linča. Iskren, izravan, nekad možda i surov. Ako jest i zaslužio neku službenu packu i kaznu zbog izjave o Jarniju, sigurno nije zaslužio takve uvrede i ismijavanja, kakva je doživio zadnjih tjedan dana. Ali, Petko kao Petko, prkosan kakav jest, svoj je odgovor ponudio na terenu. U Sevilli je zabio s bijele točke za pobjedu, u maksimirskom uzvratu odigrao odlično, bio Dinamov motor na putu do osmine finala Konferencijske lige. Dobio je bezbroj duela u zraku i na tlu, borio se kao lav, sudjelovao u akciji kod gola, zamalo i sam zabio, pogodio je stativu.

Nikad ne znaš hoće li biti 'dobar ili zao', na koju će se nogu probuditi, hoće li biti Dr. Jekyll ili Mr. Hyde, hoće li svojom igrom živcirati ili oduševiti. No, u pravilu, u velikim, važnim utakmicama on je najbolji, prevaga, igrač odluke. Prije Betisa 'riješio' je Varaždin, zabio dva gola Lokomotivi za remi, očito, opet je u dobrom, pozitivnom razdoblju. I nadamo se da će hejteri smisliti neku duhovitiju objavu za osminu finala, da se bar malo i nasmijemo. A Petković će im ionako odgovoriti na terenu, probudio se, igra na visokoj razini baš onako kakav Dinamu treba u završnici sezone!



Tagovi

GNK DinamoBruno PetkovićKonferencijska ligaBetis

Ostale Vijesti