Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Kaneko: "Nisam zadovoljan svojom igrom, a konačni cilj nam je osvajanje Konferencijske lige"; Sučić: "Ovo nam je veliki impuls i motiv za dalje"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 22.02.24. | 21:39

Takuro Kaneko zabio je gol vrijedan plasmana u osminu finala, a Petar Sučić neočekivano je uskočio u udarnih 11 i odigrao sjajnu utakmicu

Dinamo je izbacio Betis,momčad iz gornjeg doma LaLige! Betis je figurirao kao jedan od favorita za osvajanje Konferencijske lige, no Andalužani su zapeli u Zagrebu. Dinamo je upisao novi veliki europski skalp, pred Plavima su još najmanje dvije europske utakmice, a jedan od junaka hrvatskog prvaka večeras je bio Japanac Takuro Kaneko, strijelac pogotka za 1-1.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Drago mi je da sam zabio gol, ali nisam zadovoljan svojom igrom u globalu. Radio sam puno grešaka, moram ih svesti na minimum. Meni je svaka utakmica jednako bitna, uvijek dajem sve od sebe. Kada zabiješ gol ispada da je sve bilo dobro, ali ja ne gledam to na taj način. No, bitno je da smo prošli. Betis je igrao dobro, jaka su ekipa i bila je strašno teška utakmica, ali mislim da smo mi odigrali odličnu obranu. I ja sam dobio dosta defenzivnih zadataka", rekao je Kaneko u mix zoni i za kraj poručio:

"Naš cilj je osvojiti Konferencijsku ligu! Dat ćemo sve od sebe da prođemo u iduće kolo i približimo se tom cilju. Prolazak Betisa je velika stvar za ekipu i mene. Svi radimo s ciljem da ostvarimo što bolji rezultat u svojoj utakmici".

U prvih 11 Jakirovićeve momčadi najavljen je bio Marko Bulat. No, neposredno pred početak utakmice u prvih 11 uskočio je Petar Sučić. Mladi Dinamov veznjak odigrao je jako dobru utakmicu, na terenu je proveo 89 minuta, imao je dva ključna dodavanja, četiri osvojena duela i, najbitnije, bio je besprijekoran u defenzivnom segmentu igre.

"Velika utakmica, veliki dvomeč koji je otišao u našu korist. Odigrali smo odličnu utakmicu, sveli smo Betis na minimalne šanse. Na početku sezone nisam gledao ovako daleko, da ćemo izboriti osminu finala europskog natjecanja. Tako je to u našem poslu, svaka tri dana igramo utakmicu, svaka iduća nam je najvažnija. Ova utakmica mi je, uz osvojeni Superkup, najdraža u karijeri. Igrali smo u prelijepom ambijentu, pred punom stadionu. Oni su nam bili velika podrška kroz cijelu utakmicu i hvala im na tome. Jedva smo čekali posljednji sučev zvižduk. Osjećaj je fenomenalan, večeras ćemo uživati. Ne znam je li ovo prekretnica, ali je svakako veliki impuls i motiv. Moramo nastaviti pobjeđivati. Tako ćemo se i postaviti u svakoj idućoj utakmici".

Dinamo će suparnika u osmini finala saznati sutra. Među potencijalnim protivnicima nalaze se europski velikani poput Aston Ville i Fiorentine, ali i klubovi protiv kojih bi Dinamo trebao moći ravnopravno igrati poput Maccabi Tel Aviva ili Viktorije Plzen s kojom Plavi imaju neriješenih računa...

"Ne gledam tako daleko. Proslavit ćemo pobjedu, a sutra ćemo gledati izvlačenje. Kada ćemo saznati s kime igramo, pripremit ćemo se maksimalno. Nemam želja za idućeg protivnika. Dobili smo Betis, ali trebamo ostati na zemlju. Večeras slavimo i okrećemo se derbiju u nedjelju".

Plave iduća utakmica očekuje već u nedjelju, kada u 15 sati u Maksimiru dočekuje lidera HNL-a Rijeku. (N.R.)



Ostale Vijesti