REUTERS/Molly Darlington
REUTERS/Molly Darlington

Pep otkrio: "Ovo sam učinio po prvi puta na poluvremenu"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 31.12.23. | 10:10

City sa 40 bodova dijeli treće mjesto na tabeli s Arsenalom, a ispred su Aston Villa i Liverpool s po 42 boda. Sheffield United je na posljednjoj, 20. poziciji s devet bodova

Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su na svom terenu "fenjeraša" Sheffield United sa 2-0 u utakmici 20. kola engleske Premier lige. Strijelci za City bili su Rodri u 14. i Julian Alvarez u 61. minuti.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Joško Gvardiol je odigrao cijelu utamicu, a Mateo Kovačić je igrao do 68. minute. Iako su na poluvremenu već vodili, Guardiola je otkrio da je održao govor na poluvremenu i upozorio igrače da se ne smije ponoviti scenarij Crystal Palacea s kojim su remizirali 2-2.

“Bilo nam je neugodno zadnjih nekoliko puta kada smo bili ovdje. Prvi dio je bio tih. Govor tijela igrača nije pokazivao ništa, pričao, smijao se ili vikao. Bilo je malo, 'dobro, moramo igrati'. U poluvremenu prvi put nisam pričao niti jednu riječ o taktici – uzeo sam stolicu i rekao 'dečki kad izađete s osmijehom na licu i uživate, mi idemo na pobjedu'. U drugom poluvremenu, prvih 15 do 20 minuta bile su najbolje minute koje smo imali i to nam je pomoglo da dobijemo utakmicu", kaže Pep.

City sa 40 bodova dijeli treće mjesto na tabeli s Arsenalom, a ispred su Aston Villa i Liverpool s po 42 boda. Sheffield United je na posljednjoj, 20. poziciji s devet bodova.

“Pozicija u kojoj se nalazimo je više nego dobra. Mi ćemo gubiti utakmice, oni će gubiti utakmice. Pokušavamo izgubiti što je manje moguće", pragmatično je dodao Pep.

City je 2023. godine osvojio ukupno pet trofeja, a prošle je sezone osvojio trostruki naslov u Premier ligi, Ligi prvaka i FA kupu. City je također osvojio Uefa Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo po prvi put u povijesti kluba, ali je izgubio na Community Shieldu od Arsenala na jedanaesterce. Prije početka utakmice na Etihadu, svih pet trofeja bilo je izloženo na terenu.

“Danas smo vidjeli pet trofeja. Bilo je stvarno lijepo. Jako smo zadovoljni, jako ponosni."

Belgijski nogometaš Kevin De Bruyne vratio se u momčad Manchester Cityja, prvi put nakon ozljede početkom kolovoza. De Bruyne je protiv Sheffield Uniteda bio na klupi za rezervne igrače. Ozlijedio je bedro u finalu Lige prvaka, a ozljedu je obnovio 11. kolovoza u dvoboju protiv Burnleya i od tada je pauzirao. Nakon obnove ozljede operiran je, a prve procjene bile su da će se na teren vratiti u siječnju. (eg)




Tagovi

Manchester CityPep GuardiolaPremiership

Ostale Vijesti