Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Na Pampasu se igra derbi za Konferencijsku ligu

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 04.05.24. | 08:00

Osijek i Lokomotiva vode utrku za četvrto mjesto na ljestvici, posljednje koje vodi u europska natjecanja. Ova utakmica nije odlučujuća ali bi mogla puno toga usmjeriti.

Debelo u sjeni derbija na Rujevici, dan ranije u istom terminu igra dvoboj koji neće odlučiti o četvrtom HNL putniku u europska natjecanja, ali bi mogao bitno usmjeriti tu utrku Osijeka i Lokomotive.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Na Opus Areni će domaćin po četvrti put u sezoni odmjeriti snage s Lokomotivom. U dosadašnjim dvobojima bilo je tri remija koji su se rješavali u sudačkim nadoknadama.

“Ovo je kao neko finale za nas. Jako je to važna utakmica koju igramo kod kuće, na svom terenu i pred našim navijačima. Znam da će to biti velika utakmica, takvom je i doživljavamo. Nismo ih ni jednom ove sezone uspjeli pobijediti i to sada imamo priliku promijeniti. Znamo što moramo napraviti ako želimo u Europu. Sigurno će biti teško jer Lokomotiva ima kvalitetu, ali imamo je i mi, još veću u odnosu na njih. Za Osijek igraju jako dobri igrači, kvalitetna smo momčad i zato sam uvjeren da će to sutra biti naše pravo izdanje u kojem ćemo osvojiti bodove”, rekao je Renan Guedes. Treneru Zekiću se u konkurenciju vraćaju Slavko Bralić i Kristijan Lovrić koji su odradili kartone protiv Gorice, a priliku s klupe vreba i Kristian Fućak koji se oporavio od teške ozljede i nakon nekoliko mjeseci ponovno je u krugu kandidata za nastup.

Na Kajzerici ne računaju na Kalaicu, Krivaka, Žilinskog i Boškovića. U konkurenciju se vraća Čop ali za očekivati je da će od prve minute u vrhu napada zagirati Kastrati.

"Tko dobije, odškrinut će vrata Konferencijske lige, ali ima još devet bodova poslije ove utakmice u igri. Osijek je kvalitetna ekipa te oečkujem tešku i neizvjesnu utakmicu", rekao je Silvijo Goričan koji je pohvalio učinak Miereza ali i naglasio kako se Lokomotiva nikada u pripremi utakmice ne fokusira na pojedinca.

"Ekipa radi rezultat, ali prije svega se moramo koncentrirati sami na sebe", poruka je iz tabora Lokomotive.

Inače, nakon ove utakmice u koju Osijek ulazi s bodom prednosti u odnosu na Lokomotivu, momčad Zorana Zekića će do kraja prvenstva u goste Dinamu, dočekat će Rijeku dok će posljednji ispit imati u Varaždinu. S druge strane, Lokomotiva će nakon Osijeka biti domaćin Slaven Belupu, ići će kod Rudeša te u zadnjem kolu dočekati Hajduk u Kranjčevićevoj ulici. Dakle, poslije ove utakmice je još devet bodova u igri, ali jasno je da bi eventualni trijumf bilo kojeg kluba bio značajan vjetar u leđa u toj borbi za Europu.

Derbi za Europu sudit će Jakov Titlić iz Potravlja. Pomoćnici su Hrvoje Radić (Split) i Ivan Mihalj (Velika Gorica). Četvrti sudac je Ante Terzić iz Podstrane. VAR je Igor Pajač (Sv. I. Zelina) a AVAR Alen Jakšić (Split).

Očekivane postave:

Osijek (4-2-3-1): Kolić - Guedes, Duarte, Mkrtčjan, Jurišić - Nejašmić, Jugović - Bukvić, Pušić, Matković - Mierez

Lokomotiva (4-2-3-1): Čavlina - Bartolec, Bubanja, Mersinaj, Leovac - Smakaj, Marić - Šotiček, Mudražija, Goričan - Kastrati



Tagovi

NK OsijekLokomotiva ZagrebHNL

Ostale Vijesti