REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo

Udinese tricom zaustavio seriju Bologne, Milan pobjedom zaključio 2023.

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 30.12.23. | 19:59

Odigrane su tri utakmice Serie A.

Nogometaši Milana s minimalnih 1-0 svladali su Sassuolo i tako pobjedom zaključili turbulentnu 2023. godinu. Rossoneri će tako 2024. dočekati s trećeg mjesta s 36 osvojenih bodova, devet manje od gradskog rivala Intera. Jedini pogodak na utakmici zabio je Crhistian Pulišić u 59., nakon što je realizirao dodavanje Ismaela Bennacera. Dugo je trajala akcija Rossonera, a američki napadač sjajno se snašao i donio svojoj momčadi važnu pobjedu za kraj godine. Gol Pulišića možete pogledati OVDJE.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A još važniju pobjedu zabilježio je fenjeraš Salernitana koja je golom Tchaouna početkom nastavka svladala Veronu na Bentegodiju. Salernitana je tako stigla do 12. bodova, i dalje je posljednja, ali sada ima samo dva boda manje od posljednjeg mjesta koje osigurava ostanak, a kojeg drži upravo neuvjerljiva Verona. U drugom dijelu sezone očekuje nas grčevita borba za zadržavanje ligaških pozicijia...

Nogometaši Udinesea svladali su pred svojim navijačima Bolognu s uvjerljivih 3-0 u dvoboju 18. kola talijanske Serie A.. Argentinci su bili kobni po Bolognu pa je tako Pereyra u 23. minuti postigao uvodni pogodak na susretu, dok je sve zaključeno golom Payera u 52. minuti za konačnih 3-0. Između toga mrežu Bologne je zatresao i Lucca.

Bologna je izgubila nakon tri prvenstvene pobjede u nizu, dok je Udinese pobijedio tek drugi put ove sezone. Hrvatski nogometaš Nikola Moro za Bolognu je počeo utakmicu te je zamijenjen u 55. minuti. Bologna je upisala tek treći poraz u sezoni.

Cagliari i Empoli su odigrali 0-0 premda je domaćin propustio ugrabiti tri boda. Tragičar je bio Viola čiji pogodak je poništio VAR u 66. minuti, dok Viola u 83. minuti nije realizirao jedanaesterac. Obje su momčadi ostale nisko na ljestvici, Cagliari je na 18., a Empoli na 19. mjestu.

U ranijem terminu Atalanta je kod kuće sa 1-0 svladala Lecce. Gol za pobjedu domaće momčadi zabio je u 58. minuti Lookman. Hrvatski nogometaš Mario Pašalić odigrao je cijelu utakmicu za Atalantu koja zauzima šesto mjesto na ljestvici sa 29 bodova, jednim više od sedmoplasirane Rome. Lecce je 13. sa 20.



Tagovi

Serie ABolognaUdineseCagliariAtalantaLecceEmpoli

Ostale Vijesti