REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Otkazana Bjeličina konferencija za medije, predsjednik kluba kritizirao hrvatskog trenera preko novina

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 27.01.24. | 12:11

Union Berlin zasad nije objavio tko će zamijeniti Bjelicu u tri utakmice na kojima neće smjeti biti na klupi, ali pretpostavljamo da se radi o njegovim pomoćnicima Hrvatima

Predsjednik berlinskog Uniona Dirk Zingler oštro je kritizirao svog trenera Nenada Bjelicu zbog nesportskog ponašanja u porazu od minhenskog Bayerna 1-0 u srijedu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Unatoč svim razumljivim emocijama u nogometu, takvo nešto se ne smije dogoditi glavnom treneru. Trener mora ostati smiren u takvoj situaciji i ne dopustiti da ga ponese nesportsko ponašanje", rekao je Zingler za subotnje izdanje Berliner Zeitunga.

"U tom trenutku nije opravdao svoj status uzora. Bit će kažnjen zbog u sklopu svog ugovora", rekao je Zingler.

Bjelicu je Njemački nogometni savez (DFB) suspendirao na tri utakmice nakon sukoba s Bayernovim krilnim igračem Leroyem Sanéom. Hrvatski trener je udario Sanéa u lice sva puta dok je igrač pokušavao dobiti loptu za ubacivanje iz auta.

Union je za subotu odgodio konferenciju za novinare zakazanu za petak uoči bundesligaške utakmice protiv Darmstadta u nedjelju. Klub nije pojasnio tko će sudjelovati na novoj konferenciji, a nejasni su i razlozi odgode.

Klub zasad nije objavio tko će zamijeniti Bjelicu u tri utakmice na kojima neće smjeti biti na klupi, ali pretpostavljamo da se radi o njegovom prvom pomoćniku Danijelu Jumiću kojem će asistirati nedavno pristigli Nino Bule.

Činjenica da Bjelica ne može voditi momčad u ovim važnim utakmicama "naravno, nije od pomoći", rekao je još Zingler.

"U borbi za opstanak bitno je zadržati živce i učiniti sve da podržite momčad u borbi za bodove potrebne za ostanak u ligi. To očekujem od cijelog kluba, svih zaposlenika, a posebno od trenera", dodao je čelni čovjek kluba.

Union je trenutno 15. na ljestvici Bundeslige, tri boda od zone ispadanja. Imaju još utakmicu protiv Mainza, koja se prvotno trebala igrati 19. siječnja, ali je otkazana zbog zimskih vremenskih uvjeta. Novi termin je 7. veljače. (G)



Tagovi

Nenad BjelicaUnion BerlinDanijel JumićNino BuleBundesliga

Ostale Vijesti