Davor Javorović/PIXSELL
Davor Javorović/PIXSELL

Osijek traži bodove za izlazak iz krize (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 20.08.22. | 08:08

U Osijeku su svjesni kako imaju najtežeg protivnika za izlazak iz krize, ali ne bi im bilo prvi put da se vade protiv Dinama

Osijek se mora vaditi u Maksimiru. Crna serija, u koju svakako ubrajamo i mršavi bod protiv Varaždina u prošlom kolu, mora negdje imati svoj kraj. U prvoligašu s Gradskog vrta nekako se nadaju se da će se stvari okrenuti na pozitivu večeras protiv Dinama.

(1.60) Dinamo (3.80) Osijek (6.00)

Dosta hrabro s obzirom na to da je Dinamo u dobrom tonusu. Iako se iz Norveške vratio s porazom, i iako u srijedu igraju najvažniju utakmicu u sezoni, nemamo nikakvih sumnji kako će Ante Čačić i njegovo društvo maksimalno ozbiljno shvatiti Osijek. Osim što im pobjeda znači odmak na ljestvici, garantira dobru atmosferu pred Bodo, jasno je da žele zapapriti bivšem treneru… Sa svime tim se Nenad Bjelica mora nositi u pripremi ove utakmice u kojoj mu je otežavajuća okolnost izostanak nekoliko standardnih igrača za večerašnju utakmicu. Sigurno neće biti Nejašmića i Žapera za koje je Bjelica otkrio kako nisu bili u punom treningu ovaj tjedan. Rezervni vratar Malenica ozlijedio je ruku i neće ga biti u zapisniku, dok je u subotu ujutro nastup Mile Škorića još uvijek bio pod upitnikom. Naime, kapetan je napustio utakmicu s Varaždinom prije posljednjeg zvižduka jer je osjetio zatezanje u loži. Ozljeda još uvijek nije kompletno sanirana i nad nastupom Škorića još uvijek je veliki upitnik.

Tračak optimizma budi povratak Kristijana Lovrića koji je odradio nekoliko treninga s momčadi i čini se kako je potpuno spreman za nastup. Naravno, odluka ovisi o Nenadu Bjelici čiji je kolega s druge strane etiketirao njegovu momčad kao najveće razočarenja dosadašnjeg dijela prvenstva. Nije Ante Čačić otkrio toplu vodu, jer i u Osijeku su itekako svjesni kako njihove partije u ovoj sezoni nisu niti približno onome što se očekuje u kontekstu uvjeta, ulaganja i kvalitete momčadi.

I zato vaditi se protiv Dinama je za mnoge prevelik zalogaj. Međutim, Osijek je puno puta pokazao da može s velikima. Evo im prilike u kojoj nitko ne očekuje ništa pozitivno da okrenu trendove. Sa bodovima protiv Dinama i Hajduka u sljedećem kolu, u Gradu na Dravi lakše bi se disalo…

(1.60) Dinamo (3.80) Osijek (6.00)

MOGUĆA POSTAVA

Osijek (4-2-3-1)

HNL, 6. kolo

Petak,

19. kolovoza

Slaven Belupo – Gorica 2:1

Subota,

20. kolovoza

Varaždin – Šibenik, 18.30

Dinamo – Osijek, 21.05

Nedjelja,

21. kolovoza

Istra 1961 – Rijeka, 18.55

Hajduk – Lokomotiva 21.05

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost, igraj odgovorno 18+


Tagovi

NK OsijekMile ŠkorićNenad BjelicaGNK DinamoMaksimir

Ostale Vijesti