PIXSELL
PIXSELL

Osijek: Špoljarić produžio, Poms branio odluku oko Škorića i formacije za Lokomotivu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.02.23. | 13:53

U Gradskom vrtu trener Poms najavio je dvoboj sa Slaven Belupom (subota, 17.10 sati)

Osijek je dogovorio sve detalje novog ugovora sa Josipom Špoljarićem koji je produžio vjernost do 2025. godine s matičnim klubom. Dijete Osijeka koji je često odlazio na posudbe, vratio se prošlo ljeto u Gradski vrt, a očito je uhvatio i formu obzirom da je u nastavku HNL-a zabio golove Rijeci i Gorici. Priliku da nastavi niz imat će protiv Slaven Belupa u utakmici uoči koje se Rene Poms po prvi puta susreo s kritičkim pristupom medija.

Za početak, zamjereno mu je što u Kranjčevićevoj nije koristio kapetana Škorića koji se oporavio od ozljede te je bio na klupi.

“Respektiram mišljenje, respektiram i Škorića koji je naš kapetan. On se trenutno vraća jer je imao tešku ozljedu. Mnogi zbog takve ozljede idu na operaciju. On je na putu povratka… No, moram respektirati da su Žaper, Barišić i Čeberko odradili dobar posao. Jako dobar posao. U zadnjih 15 utakmica pobijedili smo deset puta i dva put remizirali i moram poštovati one koji su igrali… Svatko se mora dokazivati svakodnevno. Imamo puno povjerenje u Škorića, puno znači za Osijek. Bit će prilike da ga koristimo do kraja sezone. Ako bude dobro, neću ga mijenjati. U nogometu sam skoro 40 godina. Nikada jedan igrač nije važniji od cijele momčadi”, odgovorio je Poms koji je susreo i s pitanjem oko formacije i taktike. Dakle, zašto je protiv Lokomotive mijenjao sustav i igrače koji su mu donijeli trijumf nad Goricom tjedan dana ranije?

“Imao sam neku ideju. Nisam imao Špoljarića, Topčagić nije bio spreman. I zato sam mijenjao sustav. Imao sam najbolju namjeru. Kada izgubiš, najjednostavnije je za reći nije valjalo. Nekad smo mijenjali, ispalo je dobro pa su svi bili zadovoljni. Nije bilo dobro, ali nikad se sve ne svodi na jednu utakmicu. Gledamo širu sliku. Normalno je da imaš takvih utakmica. Nitko ih ne želi, ja ih mrzim jer sam prvi odgovoran. Nije mi ugodno izgubiti. No, ima takvih utakmica. Ako ćemo nešto naučiti, bit će pozitivno”, poručio je Poms.

Dvoboj sa Slaven Belupom igra se u Gradskom vrtu, u subotu s počekom u 17.10 sati.




Tagovi

NK OsijekRene PomsJosip ŠpoljarićSlaven BelupoHNL

Ostale Vijesti