NK Osijek
NK Osijek

Osijek je svoj prijelazni rok odradio puno prije konkurencije

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 26.06.22. | 14:08

U momčadi Osijeka je sjajna atmosfera koju nije pokvarila niti vijest da su u središnjem djelu priprema ostali bez tri važna igrača; Ivana Fiolića, Laszla Kleinheislera te Mihaela Žapera.

U dosta otvorenoj utakmici protiv austrijskog bundesligaša, Osijek je pokazao da je na dobrom putu. Još kada Nenad Bjelica i Rene Poms, nejgov stručnjak za defenzivu, uštimaju malo taj defenzivni blok, bit će to još puno bolje i konkretnije. Možda još nisu uhvatili ritam prijelaznog roka kao njihovi konkurenti u HNL-u, ali u Osijeku ne mare previše za sitna podbadanja za koja smo uporište vrlo logično pronašli u Maksimiru.

''Možda bi netko trebao javiti Osječanima da je počeo prijelazni rok’’, glasila je zajedljiva poruka lansirana putem medija, a na koju su se u Svetom Martinu na Muri samo nasmijali. Ili, da bi se poslužili jednim prijašnjim statusom Nenada Bjelice, reakcija je bila u stilu:

“Dok se gori bave boljima, bolji se bave sobom. Zato su i bolji”.

Uostalom, Osijek je glavninu posla odradio u zimskom prijelaznom roku kada su doveli Lovrića, Caktaša, Leovca, Fiolića, a otkupili Miereza i Nejašmića. I svi oni su prošli adaptaciju na novu sredinu te se očekuje da budu bolji od proljetnog dijela HNL-a kada je Osijek par kola prije kraja bio ozbiljan kandidat za naslov.

Kako bilo, utakmica protiv Austrije sugerira da Bjelica ima ozbiljnu konkurenciju u napadačkoj formaciji. Grizu svi te navijačima nude optimizam, a stručnom stožeru slatke brige. Evo, recimo, Vinko Petković, Šibenčanin koji je stigao u Gradski vrt iz Hrvatskog dragovoljca. Zabio je gol Wolfsbergu, potom dan kasnije i Austriji Klagenfurt.

“Vrijedna igrač koji ima kvalitetu i brzinu. Nije slučajno ovdje s nama. Doduše, konkurencija na krilnim pozicijama je velika, ali Petković svoje minute dobro koristi. Neugodan je svojom brzinom za svaku obranu. On i Gržan su slični tipovi igrača i svakako nam mogu pomoći”, rekao je Bjelica za Petkovića nakon utakmice u subotu te tako otklonio mogućnost da bi Petković mogao na posudbu. A nadali su se u njegovu matičnom Šibeniku da bi mogao doći na Šubićevac.

Osim Petkovića, treba naglasiti i odlične pripreme koje odrađuje Petar Brlek. Kada je u siječnju prošle godine stigao u Osijek, Bjelica nije krio oduševljenje ovim veznjakom koji je stigao iz Genoe. Međutim, Brlek se ozlijedio. Prednji križni ligamenti su otkazali poslušnost, slijedila je operacija i oporavak koji je trajao gotovo devet mjeseci.

“Imao je taj peh, ali vraća se kroz dobre igre i pripreme. U njemu imamo jako kvalitetnog igrača i veliko pojačanje koje nije uspjelo pokazati sve što zna”, dojam je koji Bjelica nosi o Brleku nakon polovice priprema u Svetom Martinu na Muri za koji Osječani nalaze isključivo riječi hvale.

Uostalom, tamo su bili i prošle godine pa povratak u Međimurje nikoga nije iznenadio. No, ono što je malo pokvarilo idilu svakako su vijesti iz liječničke ordinacije koje sugeriraju kako će zbog ozljeda središnji dio priprema propustiti Ivan Fiolić, Laszlo Kleinheisler i Mihael Žaper.

Mađarski reprezentativac ozlijedio je koljeno na treningu reprezentacije, Žaper je propustio uvodni dio priprema te sada radi po svom programu dok je Fiolić dobio rupturu lista i njegov povratak se očekuje kroz desetak dana.

Dakle, kritična bi mogla biti ta pozicija na desnom krilu na kojoj su se smjenjivali Kleinheisler i Fiolić. No, Bjelica ima širok kadar pa bi tu mogao koristiti Gržana koji je pun ambicija da se nametne nakon povratka s posudbe, a tu je i mladi Nikola Janjić, jedan od najvećih talenata crnogorskog nogometa, koji je pokazao lijepe stvari na pripremnim utakmicama. U svakom slučaju, atmosfera na pripremama je upravo onakva kakvoj se nadao Nenad Bjelica. Igrači se bore za svoje pozicije i sljedeće dvije utakmice svaki će iskoristiti kao priliku da se nametne. Prva je u petak protiv Universitate iz rumunjskog Cluja, a druga dan kasnije protiv lokalnog Poleta. Generalku pred početak sezone Osijek će odraditi protiv Krupe iz susjedne BiH na Gradskom vrtu 9. srpnja.


Tagovi

NK OsijekNenad BjelicaRene PomsKristijan LovrićMijo CaktašMarin LeovacIvan FiolićRamon MierezDarko NejašmićVinko PetkovićPetar BrlekLaszlo KleinheislerMihael Žaper

Ostale Vijesti