NK OSIJEK
NK OSIJEK

Odličan Osijek protutnjao Austrijom

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 25.06.22. | 17:15

Momčad Nenada Bjelice bila je bolja od Austrije Klagenfurt 4-1 te je pokazal igru koja nudi optimizam navijačima pred novu sezonu

Osijek je mini turneju po Austriji završio 4-1 trijumfom nad Austrijom Klagenfurt, članom elitnog razreda austrijskog nogometa.

Poveli su gosti već u uvodnim minutama dvoboja kada je Škorić dugom loptom uposlio Lovrića koji izbacuje čuvara i povratnom asistencijom nudi priliku Brleku da se upiše u listu strijelaca.

Osijek je fino zagospodario terenom uz povremeni bljesak domaćina poput udarca Cvetka koji je Malenica uspio ukrotiti, kao i pokušaja Pinka kojem se ispriječila greda. No, bila je to najava izjednačenja koje stiglo sjajnim udarcem Cvetka s više od 25 metara. Lopta je odsjela u desni gornji kut za 1-1.

U nastavku je domaćin krenuo prilikom Karweina, a onda je Osijek krenuo s dominacijom koja je završila s tri gola u mreži vratara Austrije Klagenfurt.

Grgić je kreirao akciju, Mance je asistirao a Petković zabio za novo vodstvo Osijeka u 62. minuti. Tri minute kasnije Topčagić je iskoristio grešku obrane Austrije za 3-1 da bi točku na i stavio Brlek desetak minuta prije kraja dvoboja za konačnih 4-1.

Ova utakmica pokazala je kako Osijek teži kombinatoriki, spustili su loptu na zemlju a Bjelica je prilagodio igru igračima koje ima u rosteru. Malo koncentracije u defenzivi i ovo bi mogla biti igra koja nudi optimizam. Nadalje, trener Osijeka bio je u pravu kada je rekao da s oporavljenim Brlekom dobija još jedno kvalitetno rješnje u svlačionici. Mladi Janjić je pokazao veliki talent o kojem slušamo iz Gradsko vrta veće neko vrijeme. Leovac je bio odličan i jasna opcija za lijevi bek, Nejašmić standardno dobar, Lovrić je imao odličan ulazak u utakmicu a Topčagić bi mogao biti iznenađenje... Inače, u ovom dvoboju bilo je jasno vidljivo kako je kod većine igrača Osijeka prisutan umor i teške noge usred pripremnog razdoblja.

Momčad Osijeka vraća se u svoju bazu u Svetom Martinu na Muri i nastavlja s pripremama koje traju do sljedećeg vikenda.

Osijek:

Malenica (od 59. Kolić), Bartolec (od 59. Grgić), Škorić, Cheberko (od 59. Cvijanović), Leovac (od 59. Zebec), Nejašmić (od 59. Bakić), Brlek, Janjić, Caktaš (od 59. Topčagić), Lovrić (od 59. Petković) i Beljo (od 59. Mance).


Tagovi

NK Osijek

Ostale Vijesti