Davor Javorović/Pixsell
Davor Javorović/Pixsell

Osijek je odbio jednu Dinamovu ponudu za Miereza, ali pregovori traju! Jakirović je u Rijeci htio Brodića, mogao bi i on u Maksimir

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 23.08.23. | 12:07

Dinamova blagajna je puna, Modri se zahuktavaju na tržištu, Jakirović je jasno rekao koji mu igrači trebaju

"Prvo moramo prodati, da bismo dovodili", bila je egida Dinamove Uprave na početku ljeta, kad su vrlo sramežljivo ušli u prijelazni rok, prebirući po džepu svaki euro nekoliko puta. No, sad je jasno, nema više čekanja, otišao je Josip Šutalo, blizu je odlaska Ivanušec, odlazi Livaković, a opet je sve izgledniji i odlazak Petkovića u Trabzonspor. Dinamu trebaju pojačanja, jasno je to rekao i Sergej Jakirović u svom prvom obraćanju javnosti u ulozi Dinamova trenera.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Treba nam stoper, možda još jedan napadač ako ode Petković, možda još jedan igrač u veznom redu. I možda desni bočni, ako ćemo Ristovskog koristiti na mjestu stopera.", rekao je Jakirović, a u javnost je izašla priča o Dinamovu interesu za Ramona Miereza. Modri su već nekoliko puta bacali udicu prema Osijekovu napadaču, kako doznajemo, na Pampasu su već i ovog ljeta odbili Dinamovu ponudu za Argentinca. Jer, Osijek u startu traži pet čak i više milijuna za svog igrača, navodno su u Osijeku već odbijali i veće ponude. Naravno, to kažu osječki izvori, iz kojih se može saznati da Osijek neće raditi probleme Dinamu oko Miereza, ako Modri dođu s ponudom od oko pet milijuna i postotkom od transfera. Osijek u zadnje vrijeme ima politiku da ne prodaje igrače klubovima iz HNL-a, nisu Osječani pustili Žapera u Hajduk, međutim, dođe li Dinamo s tom svotom, Osijek će popustiti.

No, u Maksimiru vjeruju kako ovaj posao mogu završiti i za manji iznos, da bi Mierez mogao biti njihov već za oko četiri milijuna eura. Što je također visoka svota, s obzirom da je donedavno postojala prešutan dogovor u Dinamu da igrače iz HNL-a neće plaćati više od tri milijuna. Ali, nema više izbora, Dinamo ima novac, trebaju mu igrači i idućih dana morat će odriješiti kesu. A Mierez je svakako jedna od meta, pregovori su zahuktali i sve ide u smjeru konačnog dogovora.

"On je odličan igrač, kojega bi svaki trener htio u momčadi.", rekao je Jakirović. Pametnom dosta. No, je li Mierez i jedina meta? Spominje se sve više i Fran Brodić, bivša Dinamova nada, koja sjajno igra u Varaždinu. Brodić je bio na potencijalnoj listi pojačanja još prije koji mjesec, ali tada je Igor Bišćan spustio rampu, nije želio Brodića. U međuvremenu je on zaigrao još bolje, ušao sjajno i u ovu sezonu i, kako doznajemo, na stolu ima ponude Osijeka i Rijeke. Eto, Brodić bi mogao biti zamjena za Miereza! Ali, nije nebitno, Brodića je u Rijeci htio baš Sergej Jakirović! I sam je priznao neki dan da se pregovaralo o njegovu dolasku na Rujevicu, nije se uspjelo riješiti, Jakirović je otišao u Dinamo. I Brodić bi sad mogao opet biti Jakirovićeva želja. Ode li Petković, a s obzirom na nejasan status Josipa Drmića, Brodić bi mogao doći nevezano za Miereza! Premda, ima Brodić i dvije ponude iz Championshipa, koje su vrlo aktualne i o kojima igrač intenzivno razmišlja. No, dođe li poziv iz Maksimira, teško će ga odbiti.

Što se tiče stopera, Dinamo će ipak gledati preko granice, igrač na toj poziciji trebao bi doći iz inozemstva, nekoliko je igrača na radaru. Ali, idućih dana sve bi trebalo biti jasnije, jer, Dinamo, jednostavno, više ne može čekati.



Tagovi

Ramon MierezFran BrodićGNK DinamoSergej JakirovićOsijek

Ostale Vijesti