Alen Szabo/GNK Dinamo
Alen Szabo/GNK Dinamo

Germanijak otkriva: Jakir je uzeo mobitel, okrenuo broj od Stojkovića i rekao mu: "Želim te u Dinamu"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.08.23. | 10:27

Odmah po potpisu ugovora za Dinamo, novi trener je krenuo graditi momčad po svom ukusu. Prvi je bio Luka Stojković, ne i posljednji.

Trajala je priča oko Luke Stojkovića još od prošle sezone. Eksplozija u dresu Lokomotive skrenula je svjetla reflektora prema tom mladiću iz Novoselca pored Ivanić Grada. Okrenuli smo njegov broj negdje koncem veljače - i oduševili se. Kažu da je skromnost vrlina, a Luka Stojković ima je na izvoz. Prije svega, čestitke majci Ivani i ocu Jurici na odgoju. Nakon nekoliko uvodnih, zapravo onih uobičajenih rečenica u kojima se predstavio, spomenuli smo Dinamo. I da je htio biti diplomat, boja glasa bi ga odala. Dakle, Stojković nam je na spomen Dinama rekao:

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Dinamo je moj klub. Navijam za njega, velik je i dimenzija više u odnosu na sve drugo. Igra na velikoj razini, a doma si. Da, prije nekog puta u inozemstvo ne bih imao ništa protiv otići u Maksimir i ispuniti dječački san”.

Pametnom dosta. On je rekao svoje, na ostalima je bilo da to i realiziraju. Stojković je nastavio u istom ritmu, bio je najbolji igrač Lokomotive minule sezone a njegov odlazak u Dinamo činio se izvjesnijim od sexa prve bračne noći! No, negdje je zapelo…

Prvo se spominjao paket s Kačavendom, da bi u jednom trenutku stigla informacija kako bi u Maksimiru samo i isključivo Kačavendu. Stojković je negdje po putu izvisio iz tih kombinacija.

Krenuli smo istraživati pa saznali kako sportski sektor Dinama ne dijeli oduševljenje nacije Lukom Stojkovićem te bi oni radije u Dinamo “priveli” Vidovića iz Bayerna. Vjerojatno je ta glasina, koju duduše nitko nije javno potvrdio, stigla i do samog Stojkovića koji se nedavno uputio u Maksimir na čašicu razgovora. Čisto da vidi gdje je i što je, jesu li glasine točne i ima li smisla dolaziti u Dinamo ako si u startu “neželjeno dijete”.

Nakon razgovora s Vlatkom Peras, a koja se najviše zalagala za njegov dolazak u Maksimir, i koja ga je majčinski uvjerila da ga klub želi imati u svom rosteru, Stojković je dobio na samopouzdanju.

No, presudna stvar stigla je u ponedjeljak poslijepodne kada je Sergej Jakirović postao trener Dinama. Naime, Jakir je po potpisu svog ugovora, još dok se tinta nije osušila, uzeo mobitel, okrenuo broj od Stojkovića i bio prilično jasan:

“Želim te u Dinamu. Treba mi tvoja energija za Dinamo kakav ja želim da bude. Dobit ćeš priliku, sve je na tebi”, rekao mu je kratko Jakirović i to je bilo sasvim dovoljno da Luka Stojković već sutradan zakorači u Plavi salon i stavi autogram na vjernost Dinamu. I ispuni dječački san.



Tagovi

Luka StojkovićSergej JakirovićGNK DinamoLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti