PIXSELL
PIXSELL

Osijek će platiti odštetu, Zekić postaje novi-stari trener Bijelo-plavih!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 09.10.23. | 21:45

Opus Arena i cijela Slavonija već je danima 'na iglama' iščekujući novog trenera, a sada navijače Bijelo-plavih samo korak dijeli od povratka legende kuba

"Povratak otpisanog", moglo bi se reći za situaciju NK Osijeka. Nakon otkaza Stjepanu Tomasu i Ivici Kuleševiću, slavonski prvoligaš se žurno bacio u potragu za trenerom, a konkretni su se dogovori pokrenuli sa Zoranom Zekićem, rekordnim trenerom Osijeka. U svom prvom mandatu (od 2015. - 2019.) je u 1305 dana na klupi Osječane vodio u 152 utakmice, od čega 69 pobjeda, 40 remija i 43 poraza, a sada se vraća svome domu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, rođeni Osječanin je nakon jučerašnje utakmice u kojoj je s Partizanijem slavio 4-3 protiv Kukešija sjeo na sastanak s predsjednikom albanskog prvaka - Gaz Demijem - i nakon višesatnog sastanka uspio dogovoriti svoj rastanak s tamošnjim klubom, a dogovoren je - odštetom. Baš kao što je naš portal ranije i sugestirao kao logično, Osijek će platiti za dolazak svoga novog-starog trenera. Odšteta navodno iznosi oko 100 tisuća eura, a Zekić će u Osijeku potpisati ugovor na godinu i pol dana. Sve je još na usmenom dogovoru, ali prema našim saznanjima, ne bude li kakvih prepreka, sutra bi papiri u Albaniji trebali biti riješeni i Zekić bi trebao postati 'slobodan igrač'. Od Osijeka bi ga tako dijelio tek jedan avionski let, dva potpisa (raskid u Tirani i potpis na slavonskoj ravnici) i moći će preuzeti uzde na Pampasu.

Osječki strateg je stigao u Partizani u srpnju ove godine, a momčad je vodio u 14 utakmica. Ostavlja ga trenutno na sredini tablice, na petom mjestu s 11 bodova, pet manje od vodeće Egnatie. Zekić je dakle, odradio posao u Tirani uredno do reprezentativne stanke i sada se može pripremiti za povratak u svoj rodni grad, ali u jedan moderniji Osijek i na najmoderniji stadion u Lijepoj našoj. Opus Arena čeka dijete Gradskog vrta.

Podsjetimo, nakon otkaza Stjepanu Tomasu, momčad je privremeno preuzeo Ivo Smoje te je u svojoj prvoj i, čini se, jedinoj utakmici došao do pobjede protiv Rudeša 3-0. Pobjeda koja je bila Slavoncima iznimno vrijedna i potrebna, a pokazao je njen značaj i Smojin trk u zagrljaj tribinama. Osijek će Zekića dočekati na petom mjestu tablice s 15 bodova na kontu, samo jednim manje od Gorice koja je mjesto ispred, ali četiri manje od trećeplasiranog Dinama, šest od Hajduka i sedam od vodeće Rijeke.

VATRENO KRŠTENJE

Popularnog Zeku sada čeka vatreno povratničko krštenje. Prva mu je utakmica ni manje, ni više nego li - Hajduk. Do prošlog kola vodeća momčad prvenstva, ranjena na Rujevici riječkom pobjedom 1-0, čime im je momčad iz Grada koji teče preuzela i prvo mjesto na ljestvici. Kao da Hajduk sam po sebi ove sezone nije dovoljno težak ispit, Osječani će tu utakmicu putovati na Poljud. No, na rasporedu je 'tek' 22. listopada, tako da će Zekić imati nešto vremena pripremiti sebe i svoju novu momčad za taj okršaj, ne sumnjamo, visokog naboja i s jedne i druge strane.

Novi strateg Osijeka je inače na Poljudu već ranije zaradio pljesak tribina, iako je bio trener protivničkih momčadi. Na klupu 'Bilih' nikada nije sjeo, iako su ga s vremena na vrijeme i tamo zazivali, a kao protivnički trener jednu od 'nesretnijih' utakmica protiv Splićana izgubio je u prošlosezonskom polufinalu Kupa, dok je bio trener Koprivničana. Sve u svemu, i više nego dovoljno sastojaka za jednu pravu HNL-ovsku bitku pa ćemo vidjeti je li doista ovo 'povratak otpisanog'.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Zoran ZekićNK OsijekHNLPartizaniFerenc Sakalj

Ostale Vijesti