Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Predsjednik Osijeka: "Nakon Bjelice smo shvatili da velika ulaganja nisu dala rezultat. Želimo Zekića, on će povest klub u novu eru!"

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 06.10.23. | 16:30

Ferenc Sakalj progovorio je o temama o kojima su navijači NK Osijeka već dugo vremena željeli čuti i njegovu veziju priče, a otkrio je i koliko milijuna je do sada uloženo u klub

Loši rezultati, promjene trenera, sjajna infrastruktura, ulaganja, prodaje ključnih igrača. Šaroliko je bilo u posljednje vrijeem u NK Osijeku. Slavonska metropola dobila je najmoderniji stadion u državi, ali Slavonci se za sada nisu s njega pretjerano sretni vraćali svojim 'avlijama'. Sanja osječki šor i dalje bolje dane, a čini se da će mu ih morati donijeti dijete ravnice, Zoran Zekić. Potvrdio je predsjednik kluba, Ferenc Sakalj, da je cilj uprave vratiti rekordnog trenera na klupu kluba.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"U sljedeće dvije-tri godine cilj nam je formirati novu jaku momčad u kojoj će biti više igrača koji je dala naša Škola nogometa. Dva, tri ili četiri naša igrača uvijek bi trebala biti u prvoj momčadi. Imamo sada Bukvića, Omerovića, Živkovića, pa želimo nastaviti tim putem. Težit ćemo da domaći igrači budu oslonac kluba i ne samo igrači već i treneri. Zato želimo vratiti Zorana Zekića", potvrdio je Sakalj za Glas Slavonije pa pojasnio:

"On poznaje mentalitet i okolnosti vezane uz klub, pa vjerujem kako ćemo baš s njim krenuti u novu eru koja će nam donijeti još bolje rezultate. Već ove zime ćemo poduzeti korake kroz koje ćemo pojačati momčad igračima za koje će struka procijeniti da nam nedostaju. Planiramo i ozbiljnija ulaganja u vlastitu skautsku službu jer na tom planu postoji dosta prostora za napredak. Prvi korak je imenovanje voditelja skautske službe, a glavni fokus će nam biti na susjednim zemljama sve do Središnje Europe. Cilj će biti dovođenje talentiranih igrača koje ćemo dalje razvijati kroz naš pogon jer sada imamo optimalne uvjete. Sve te aktivnosti za cilj će imati dodatno podizanje kvalitete naše Škole nogometa. Taj važan segment NK Osijek u posljednje dvije-tri godine ipak je ostao zapostavljen jer se sportska politika kretala u drugom pravcu. Sada to želimo promijeniti, pa zato i mogu reći da smo nakon tri godine na početku novog ciklusa. U protekle tri godine shvatili smo kako do željenog rezultata teško možemo doći u kratkom roku. Zato ćemo sada pokušati temeljitije graditi momčad jer nije objektivno da nam uoči svake nove sezone dolazi ili odlazi po sedam, osam i više igrača. Ulaganja će se nastaviti, ali ona će biti u realnijim okvirima, a neće značiti pad kvalitete."

Dotaknuo se kratko i Bjelice.

"Nakon što smo se razišli s Nenadom Bjelicom, ocijenili smo kako ta velika ulaganja koja smo imali nisu donijela željeni rezultat, pa smo se odlučili krenuti drugim putem. Točnije, vratiti se u financijske okvire prije pokušaja da većim ulaganjima dođemo do rezultatskog iskoraka. NK Osijek je privatni klub i njegov vlasnik uvijek ima pravo pitati gdje smo i zbog čega potrošili toliki novac, a rezultati nisu pratili ulaganje na željeni način. Naravno, rezultatska strana priče je navijačima najvidljivija i po njoj se donose ocjene o uspješnosti ili neuspješnosti, ali moja vizija kao predsjednika nisu samo rezultati već stalna financijska stabilnost kluba treba biti na prvom mjestu jer bez nje nikada neće biti ni dobrih rezultata."

Ipak, kaže da navijači mogu govoriti otvoreno što misle.

"Klub bez navijačke podrške sam po sebi nema smisla, ali mislim kako se na naše dosadašnje djelovanje u NK Osijek ipak doživljava malo previše kritički jer u ovih sedam godina napravljeno je jako puno toga dobrog za klub, a poduzet ćemo sve da budućnost bude još bolja."

Proračun za ovu sezonu je 15 milijuna eura. Koliko je novca uloženo u NK Osijek od veljače 2016. godine kada je klub prešao u ruke mađarskih vlasnika?

"Realno oko 150 milijuna eura. Najveće ulaganje se, naravno, odnosi na infrastrukturu i izgradnju novog stadiona, te kampa Škole nogometa koji je odmah uz njega. To je bila investicija od 70 milijuna eura. Opus Arena temelj je budućnosti kluba. Nažalost, izgradnja stadiona i pratećih sadržaja rastegnula se zbog pandemije koronavirusa, koja nije samo usporila radove nego je dovela i do velikih poremećaja u financijskim odnosima kada je u pitanju građevni materijal.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE. (g)



Tagovi

Ferenc SakaljNK OsijekNenad BjelicaZoran Zekić

Ostale Vijesti