Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Osijek bez Ivušića na Šubićevcu (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 13.11.22. | 08:06

Reprezentativni vratar ostao je u Osijeku zbog blagih simptoma viroze i neće konkurirati za današnji dvoboj protiv Šibenika

Gostovanje na Šubićevcu za kraj jedne prilično turbulentne polusezone iz perspektive Osijeka. Počeli su s Bjelicom, završit će, eto, s Pomsom. Počelo je s velikom ambicijom da mogu zaustaviti dominaciju Dinama, ali crna serija odvojila je Osijek od vrha HNL-a. Polako se vraćaju, a s eventualnom pobjedom nad Šibenikom mogli bi utvrditi treće mjesto na ljestvici, iskoristiti posrtaj Hajduka u Koprivnici i primaknuti se Splićanima na pet bodova uoči pauze.

A do tog cilja Osijek će bez reprezentativnog vratara Ivice Ivušića koji nije s momčadi otputovao u Šibenik. Nije riječ o ničem opasnom i zabrinjavajućem. Ivušić je osjetio simptome blage viroze i Rene Poms nije htio ništa riskirati. Uostalom, Marko Malenica je programirani nasljednik među vratnicama, možda već i na proljeće s obzirom na to da je Ivušić jedan od najtraženijih igrača Osijeka na inozemnom tržištu.

Era Renea Poms počela je upravo protiv Šibenika. Doduše, remijem na Gradskom vrtu (1:1). U nedjelju završava prva etapa, a potom vjerojatno slijede razgovori o novom modalitetu suradnje.

“Plan je bio da odradim do Šibenika i da ćemo sjesti i razgovarati” rekao je trener Poms u najavi utakmice u kojoj mu se vraća kapetan Mile Škorić.

“Nije još na top razini i priliku će čekati s klupe, ali je s nama”, otkrio je Poms koji u ovoj utakmici neće računati na cijeli niz prvotimaca. Bralić, Lončar, Lovrić, Brlek i mladi Cvijanović su ozlijeđeni. U Varaždinu su crvene kartone pokupili Čeberko i Mance. Nema, eto, niti Ivušića

“I uoči Varaždina smo imali problema s virozom. Međutim, imat ćemo 11 zdravih igrača koji će dati sve od sebe da pobjede u ovoj utakmici”, s optimizmom je najavio dvoboj trener Osijeka.

S druge strane Šibenik je ostvario plasman u četvrtfinale Kupa pobjedom nad Goricom i to je dalo malo optimizma klubu sa Šubićevca.

“Pred nama je težak protivnik. Osijek ima cijeli niz odličnih pojedinaca i najavljuju pohod na sva tri boda. Ipak, i nas se nešto pita u ovoj utakmici. Dobro znamo što nam treba da bismo bili tamo gdje želimo. Silno vjerujem u svoju momčad”, poručio je Mario Cvitanović koji je u dvojbi kojeg napadača poslati u nedjeljnom dvoboju. Naime, Čop i Delić pokazuju visoku razinu kvalitete.

“Čop je pokazao da se puno bolje snalazi na špici nego u krilu. Tu je i Delić I neka guraju jedan drugog”, smatra Cvitanović koji neće računati na Kvesića i Salomona koji su ozlijeđeni. Svi ostali su spremni za utakmicu koja počinje u 15 sati uz direktan prijenos na MAXSPORT1 televiziji. Sudit će je Goran Pečarić iz Zagreba uz asistenciju Jerka Crnčića iz Vrbovca i Dejana Vukovića iz Zagreba. Četvrti sudac je Ante Terzić iz Podstrane, VAR je Patrik Kolarić iz Čakovca a AVAR Bojan Zobenica iz Velike Gorice.

Najavljene postave:

Šibenik (4-2-3-1)

Osijek (4-4-2)



Tagovi

NK OsijekNK ŠibenikHNLRene PomsMario CvitanovićIvica Ivušić

Ostale Vijesti