Zeljko Hladika/PIXSELL
Zeljko Hladika/PIXSELL

Sudačke pretumbacije bez objašnjenja, Bel je trebao biti VAR u Koprivnici, ali sudit će sutra na Rujevici umjesto Pajača

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 12.11.22. | 21:13

Razlozi nisu javno iskomunicirani, ali s obzirom na učestale sudačke repove bilo bi poželjno u javnosti da jesu

Zanimljiva situacija odvila se pred utakmicu Slaven Belupa i Hajduka koja je većini promaknula. Naime, početkom tjedna za VAR suca ove utakmice delegiran je bio Dario Bel, ali pred utakmicu na njegovom mjestu bio je Zdenko Lovrić. Kako smo neslužbeno doznali s terena, na sastanku predstavnika klubova i delegata s četvrtim sucem nitko s time nije bio upoznat. Za tu promjenu predstavnici klubova i delegat su doznali na sastanku uoči utakmice, a u sustavu je upisana promjena delegiranja bez da su obaviješteni akteri.

Delegiranje s početka tjednaDelegiranje s početka tjedna


Tu pretumbacije nisu stale. Usporedbom rasporeda parova, sudaca, delegata i kontrolora za prvenstvene utakmice 17. kola HNL- a s onim iz početka tjedna i ovim naknadnim vidljiva je promjena i glavnog suca utakmice na Rujevici između Rijeke i Dinama. Na toj utakmici je glavni sudac trebao biti Igor Pajač, ali umjesto njega će tu utakmicu suditi Dario Bel koji je danas po prvom rasporedu delegiranja trebao biti u VAR sobi na stadionu u Koprivnici. Ni ta promjena nije javno iskomunicirana.

Delegiranje dan prije početka odigravanja 17. HNL-aDelegiranje dan prije početka odigravanja 17. HNL-a

Razloge zbog kojih je došlo do ovih promjena u sudačkim postavama ne znamo, vjerojatno postoji. Pajač je sudio Kup dvoboj Varaždina i Osijeka prepun crvenih kartona, promjena je došla nakon tog dvoboja pa pitanje može biti i je li ta utakmica uzrok promjene?

Zbog niza sudačkih repova koji su obilježili dosadašnji tijek sezone, ali i one prije, bilo bi poželjno da takve promjene budu i javno objašnjenje. Ovako je ostavljen prostor za pretpostavku zašto je do toga došlo, a službene odgovore bi mogli dobiti već na idućoj analizi Sudačke komisije HNS-a.



Tagovi

HajdukSlaven BelupoRijekaGNK DinamoSudačka komisija HNS-a

Ostale Vijesti