Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Oko sokolovo: "Dvije ključne situacije dosuđene su na štetu Dinama"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.11.23. | 21:55

Marijo Strahonja analizirao suđenje u Plzenu.

U dvoboju četvrtog kola Konferencijske lige, Dinamo je poražen kod Viktorije Plzen. Česi su slavili 1-0, ponovno iz jedanaesterca, a nakon dvoboja, Dinamovci su žestoko kritizirali suca Anastasiosa Sidiropoulosa, smatrajući da su zakinuti za kazneni udarac i da im je poništen čisti pogodak.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Njihov stav potvrdio je sudački ekspert Marijo Strahonja. U HRT-ovom Dnevniku rekao je kako je trebao biti dosuđen jedanaesterac Martinu Baturini, koji VAR nije ni gledao.

"Neobjašnjiva odluka. To je čisti kazneni udarac jer je Baturina kontrolirao loptu, a golman ga je srušio. Neobjašnjiva odluka suca na terenu, a kasnije i VAR suca koji ga nisu pozvali da pregleda situaciju", rekao je Strahonja.

Osvrnuo se i na poništen gol Sandra Kulenovića. VAR soba prosudila je da je asistent Stefan Ristovski bio u zaleđu, no HRT-ovo Oko sokolovo smatra da su linije krivo povučene i da je gol neopravdano poništen.

"Veliki propust glavnog suca i VAR sobe. Linije po mom sudu nisu dobro povučene i ne nude nikakav dokaz da se radi o zaleđu. Ako nemate čistog dokaza, morate dati za pravo pomoćnom sucu da donese odluku. Dinamo itekako može biti razočaran prezentacijom sudaca s obzirom na ova dva incidenta koja su dosuđena na njihovu štetu", zaključio je Strahonja.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoDinamo ZagrebsuđenjeViktoria Plzen

Ostale Vijesti