Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Bilo bi sjajno da je sudac glavni razlog poraza! Dinamo je očajan i treba se baviti sobom

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 09.11.23. | 23:58

U Maksimiru su sudačke odluke označili kao glavni razlog poraza u Plzenu, no, to je mazanje očiju. Dinamovi su problemi puno veći

Sergej Jakirović i Dinamo 23./24. ruše negativne rekorde, Plzen je bio nova mrlja na zastavi ove generacije. U zadnjih devet utakmica Jakirović i Dinamo upisali su pet poraza, remi i tri pobjede. U te tri je i Oriolik, uz njega Istra i Lokomotiva. To je ispod svih kriterija, ne pamti se kad je Dinamo imao takav negativan niz. I, to je, zapravo, sve što trebate znati o ovom Dinamu!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nogomet je oduvijek podložan teorijama zavjere pa je tako nakon poraza od Viktorije javnosti na volju i navijačima za utjehu sasvim razumljiva priča da je grčki sudac, eto, došao s namjerom da se Dinamu osveti zbog 'onoga' u Ateni. Razumljive su i polemike, je li bio kazneni udarac, je li trebao poništiti gol Kulenovića u nadoknadi, poraz boli i uvijek će porazi boljeti, a sudačke odluke biti dobar lijek za navijačku tugu. Neki će to nazvati sudačkom pogreškom, drugi dvojbenom ili spornom odlukom, treći će ići korak dalje i proglasiti Dinamov poraz teškom krađom! Navijači imaju na to pravo, ali Dinamov trener i igrači nisu u pravu kad u prvi plan guraju sudačke odluke i u njima traže alibi za poraz. Pričao je o tome Sergej Jakirović, nadovezao se i Sandro Kulenović, neslužbeno i mnogi drugi iz Dinamove svlačionice i ekspedicije 'pucaju' po grčkom sucu i optužuju ga da im je uništio snove.

Bilo bi lakše, bilo bi super da je UEFA-in 'grčki poslanik' jedini i glavni razlog Dinamova novog posrtaja. Međutim, u Dinamu se ne smiju zavaravati, glavni razlog poraza je - Dinamo. I njegova igra. Dinamo je izgubio zadnje tri europske utakmice, a nije zabio nijedan gol! Modri su i u Plzenu u nekim trenucima izgledali tragično, od obrane do napada, od velikih grešaka do nedostatka ideje. A s druge je strane stajala jedna prosječna momčad, bez previše talenta, bez neke izrazite klase. Samo - momčad. Koja je dvaput pobijedila Dinamo na isti način. Dinamo je u Plzenu imao tek tri ili četiri poluprilike, od udarca Ristovskog do promašaja Kulenovića nismo vidjeli gotovo ništa! I, na to se Sergej Jakirović i igrači moaju usredotočiti, time se pozabaviti, na sudačke odluke ne mogu utjecati, one su ovakve ili onakve iz ovih ili onih razloga. Ali, suci nisu Dinamov problem! Niti grčki arbitar može zamagliti sve ono što ne valja danas u Dinamu. A ne valja puno toga!

Jer, sudačke odluke će se već sutra ili prekosutra zaboraviti, tri boda su ostala u Plzenu. Za prolazak u Europi mora se puno toga poklopiti, Dinamo, prije svega, mora pobijediti obje preostale utakmice. Dinamo, prije svega, mora pobijediti na Rujevici, zapravo, ne izgubiti, jer bi s novim porazom zaostao za Hajdukom 10 bodova. Bez obzira na utakmice manje, bio bi to veliki zaostatak. Dakle, što prije u Dinamu shvate da je problem u njima, da moraju puno toga promijeniti ako žele zaustaviti potpuni potop! Zaboravite Grka, bavite se sobom, Plzen je završena priča, čak i da taj poraz stavimo sucu na dug, neće to oprati lošu Dinamu igru, loše rezultate i poraze! A teorije i rasprave ostavite navijačima i medijima.



Tagovi

GNK DinamoViktoria PlzenSergej JakirovićKonferencijska liga

Ostale Vijesti