Jakirović: "Uvijek šutimo, ali sad moram reći - ovo nema veze s nogometom! Ne mogu vjerovati da nam nisu dosudili 'penal!"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 09.11.23. | 21:01

Trener Modrih doživio je još jedan poraz, a najviše je nakon utakmice u Plzenu pričao o suđenju

Utučen je bio Sergej Jakirović nakon poraza od Viktorije u Plzenu (0-1). Čovjek koji ima, deklarativno, veliku podršku kluba i igrača, koji je došao da bi bio dugoročno rješenje, sve više izgleda kao čovjek, koji gubi nadu. Što god napravi, što god pokuša, ne donosi rezultat. A znamo da je rezultat u Maksimiru svetinja. I ne moramo to niti posebno naglašavati, nijedan trener u Dinamovoj bližoj povijesti ne bi preživio ovakav negativan niz, ovo je sad već uistinu grozno. Bez obzira na hendikepe, izostanke igrača, najboljeg od njih, Brune Petkovića, na selekciju koju nije on radio, na sve ono loše što se sručilo na Dinamo ove jeseni, doista je teško pronaći bilokakav argument u Jakirovićevu korist. I, vidjet ćemo kako će ta priča završiti nakon plzenskog poraza. Jednom je, nakon poraza u Prištini, preuzeo odgovornost, što će se sada dogoditi?

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ipak, nakon poraza u Češkoj Jakirović je teže od samog rezultata prihvatio način na koji je njegova momčad izgubila. U prvom planu bilo je suđenje, tri, po njemu dvojbene sudačke odluke. Kazneni udarac za Viktoriju, potom dosuđeni pa poništeni kazneni udarac i gol za Dinamo.

"Teško mi je komentirati vruće glave, s obzirom što sam sve vidio. Svašta sam prošao u karijeri, ali sad stvarno nismo imali jednak tretman. Uvijek šutimo, nemoj ovo, nemoj ono, ali ovo treba reći! Ovo nema veze s nogometom. Nije slučajno, ne znam kako su svirali kazeni udarac protiv nas, skače Mišić po inerciji, kako da stavi ruku? A naše situacije... To nema veze s vezom. Nad Baturinom nisu sudili čisti penal, a linije za zaleđe se mogu povlačiti kako žele.", rigao je vatru Jakirović.

"Vidio sam da nismo imali ravnopravan kriterij. Ne mogu vjerovati da nije suđena situacija na Baturini. Gleda se neka ruka, ne znam ni što je to. Na kraju zabijemo gol, vidio sam snimku, linije, ne znam kako je to povučeno, ako gledamo stražnjicu, ruku, onda može ta linija biti i malo niže".

Dinamo nije loše ušao u utakmicu?

"Dobro smo krenuli 20 minuta, imali priliku Ristovskog. Ali, mi smo onda izgubili kontrolu, oni su bili bolji na dugim i drugim loptama. Dobili smo živost ulaskom Sučića i Kulenovića, gol je visio u zraku, Viktoria nam nije puno toga napravila. Na kraju, izgubili smo šest bodova iz dva jedanaesterca koja su prelagano dosuđena."

Vjeruje li još u prolazak skupine?

"Znali smo da, ako se ovo dogodi da moramo pobijediti Astanu i Balkani i sad znamo da to moramo napraviti i dat ćemo sve od sebe. Naravno da nismo navikli na ovo. Imali smo ozljede, teško se vratiti, ali nema drugogo načina da to nadoknadimo, samo mi to možemo, ne može nitko osim nas, igrači su svjesni toga."

Kako nakon ovakvog poraza podići momčad za Rujevicu?

"Nije lako, morat ćemo naći snage i s novim snagama i energijom odgovoriti na energiju Rijeke, pred punom Rujevicom. Dat ćemo sve od sebe u ova dva dana i prezentirati se što bolje možemo."




Tagovi

Sergej JakirovićViktoria PlzenKonferencijska ligaGNK Dinamo

Ostale Vijesti