REUTERS/Yves Herman
REUTERS/Yves Herman

OCJENE - Hrvatska: Perišić najbolji kod Vatrenih, tragičari Majer i Petković

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 18.06.23. | 23:40

La Roja je bila upravo onakva kakvom ju je Dalić opisao dan ranije. No, nismo vidjeli da je naš izbornik to iskoristio kao prednost

Evo kako smo vidjeli igru Vatrenih. Slažete li se s našim ocjenama?

Dominik LivakovićVratar
Početna nesigurnost koju je sam zakuhao ali i sam ispravio. Kako je utakmica odmicala bio je sve sigurniji. Sačuvao svoju mrežu netaknutom. U raspucavanju nije uspio obraniti.
Ocjena
6.5
Josip JuranovićObrana
Zakuhao prvu ozbiljnu šansu za Španjolsku. Ostalo korektno odradio. Šteta zbog prilike na početku nastavka. Uz malo preciznosti, Španjolska bi krenula s centra…
Ocjena
6
Martin ErlićObrana
U posljednji trenutak ušao u udarni sastav umjesto Vide. Sjajno proigrao Kramarića za prvu veliku priliku Vatrenih. Obrana je odradila dobar posao.
Ocjena
6.5
Josip ŠutaloObrana
Odradio je dobar posao u obrani. Za nešto više od toga nije bilo potrebe, ali niti prilike obzirom da se vezni red duboko spuštao do zadnje linije Hrvatske. U nastavku dojimo s par poteza.
Ocjena
7
Ivan PerišićNapad
Najbolji igrač kod Vatrenih. Ofenzivniji nego je to bio slučaj protiv Nizozemske.U prvom poluvremenu najopasniji igrač Hrvatske i najaktivniji. Defenzivu je puno bolje odradio nego je to bio slučaj u polufinalu. Skinuo siguran pogodak s gol linije. Precizan s bijele točke.
Ocjena
7.5
Luka ModrićVezni red
Trkački ponovno moćan. Držao je uzde igra Hrvatske koliko je mogao. Trebao je imati ispomoć. No, Luka čini svoje suigrače boljima… Sigurno izveden udarac s bijele točke.
Ocjena
6.5
Marcelo BrozovićVezni red
Bila je to njegova klasična razina. Puno trke, dosta mahanja i protesta ali i sigurnosti. Kada bi se Brozović mogao kopirati, gdje bi nam bio kraj! Da mu je bar netko otvorio prostor za udarac. Siguran kod penala.
Ocjena
7
Mateo KovačićVezni red
Nekako suzdržan i bez rizika u svojoj igri a koji je bio nužno potreban. Klasika!
Ocjena
6
Mario PašalićVezni red
Ponovio dobru predstavu. Uz Perišića bio je konstantna opasnost za protivnika. Otvarao se i razigravao, pokazao da voli sudjelovati u igri i dolaziti iz drugog plana. Veliki dobitnik završnog turnira Lige nacija.
Ocjena
7
Andrej KramarićNapad
Nije bilo mirnoće u 23. minuti… Šteta zbog nesporazuma s Modrićem - bila je to sjajna prilika za udarac. Malo je žrtva ovog sustava ali sve je odradio u skladu s očekivanjima.
Ocjena
6.5
Luka IvanušecVezni red
Činilo se da nije bila dobra suradnja s Perišićem u fazi napada. Doduše, dobro su ih i protivnici zatvorili na toj lijevoj strani.
Ocjena
6
Bruno PetkovićNapad
Od 62. minute umjesto Pašalića. Nije imao prostora kao u polufinalu. Stajao na centru, “glumio” mantinelu. I dobio poprilično batina od svojih čuvara. Iako je poprilično siguran izvođač penala, ovoga puta je pročitan.
Ocjena
5
Nikola VlašićVezni red
Od 78. minute umjesto Ivanušeca. Uveden kako bi pomogao Perišiću koji se puno trošio. Bolje je odradio zadatke prema nazad, nego prema naprijed. Prvi uzeo penal i maestralno zabio.
Ocjena
6
Lovro MajerVezni red
Od 90+1. minute umjesto Kramarića. Imao je odličnu priliku da zabije u produžetku. Neki hrabriji sudac bi svirao kazneni udarac. Nažalost, nije uspio realizirati udarac s bijele točke.
Ocjena
5
Josip StanišićObrana
Od 112. minute umjesto Juranovića. Premalo igrao za konkretnu ocjenu.
Ocjena
-
Zlatko DalićTrener
Ipak je iznenadio s jednom promjenom. Taktički dobro pročitao Španjolsku jer smo Furiju vidjeli upravo onakvom kakvom ju je Dalić opisao dan ranije. No, nismo vidjeli da je to iskoristio kao prednost.
Ocjena
6

Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaVatreniZlatko DalićLuka ModrićFinal Four Lige nacija 2023Liga nacijaBruno PetkovićLovro MajerIvan Perišić

Ostale Vijesti