Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

OCJENE - Dinamo: Zašto Krznar drži Tolića u frižideru?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 01.12.21. | 20:45

Dinamo je kapitulirao protiv Rijeke i odustao od borbe za trofej u utakmici u kojoj je malo tko odigrao na svojoj razini

Danijel Zagorac 5,5

Kada vratar primi tri gola, morao dobiti slabu ocjenu iako je Zagorac najmanje kriv za dva gola, onaj treći stigao je ionako kada je napravio jedini logičan potez i otrčao na skok u zadnjim sekundama utakmice.

Sadegh Moharrami 5

Indisponiran i debelo ispod razine posljednjih nekoliko utakmica u kojima je stekao prednost nad Ristovskim. Direktan krivac za drugi gol Rijeke kada je ostavio Vukčevića potpuno samog na toj desnoj strani obrane Dinama.

Od 46. Stefan Ristovski 5,5

Bio je bolji nego u Šibeniku, imao je korektnu rolu u obrani, prema naprijed sterilan. Udarac u posljednjim trenucima utakmice već smo vidjeli u mreži, ali otišlo je van okvira.


Josip Šutalo 5,5

Općenito je obrana Dinama bila loša u ovoj utakmici, Šutalo se uklopio u opće sivilo. Možda je bio za nijansu bolji od suigrača ali kod drugog gola Rijeke je mogao i bolji reagirati. Nije bila to utakmica za pamćenje mladog braniča.

Kevin Theophile-Catherine 5

Hvatao je protivnika na centru pa ostavio suigrače na cjedilu. Obregon takav poklon najčešće kažnjava. Sloboda u igri je velika pa se Kevin znao naći i u napadu te rutinski asistirati bez gledanja za - nikoga!

Bartol Franjić 5,5

Nije ništa pogriješio, ali niti donio prema naprijed. Uz cijelu galeriju lijevih bekova u svlačionici Maksimira, Franjić je kao zadnji vezni ponovno zaigrao na toj poziciji.

Amer Gojak 5,5

Na pokušaj glavom da iznenadi Labrovića u prvom djelu, dodao je i onaj u nastavku kada je udarac otišao pored vratiju. Gojak može puno bolje od ovoga što je pokazao u utakmici s Rijekom, baš kao i ostatak momčadi.

Od 61. Arijan Ademi 6

Kapetan je opet morao ući i podmetnuti leđa. Njegovim ulaskom Dinamo je igrao “Viktoriju” na gol Rijeke, ali nije pomoglo za pozitivan rezultat. Ademi je imao sjajnu poziciju u posljednjim trenucima dvoboja, ali nije dobro zahvatio loptu.

Josip Mišić 5,5

Veliki promet, mala zarada. Pluća maratonca ponovno su došla doizražaja ali ovoga puta nije bilo poteza koji će ga gurnuti pred svijetla reflektora.

Od 69. Marko Tolić 6,5

Gotovo je nestvarno koliko taj igrač ima mizernu minutažu u odnosu na ono što pokazuje prilikom svakog ulaska u igru. Protiv Rijeke je unio živost, zabio gol i dojma smo da ga je Krznar češće koristio da bi sada bio u polufinalu Kupa i imao koji bod više u HNL-u.

Luka Menalo 5

Krilni napadač bio je neprimjetan u tih 45 minuta koliko mu je Krznar dao protiv Rijeke. Trud i htijenje mu nitko ne može osporiti, ali to nije bilo dovoljno za nešto više. Iako, ruku na srce, bilo je još kandidata za izmjene nakon odmora.

Od 46. Komnen Andrić 6

Napadač je bio vrlo aktivan nakon ulaska u igru. Takav pristup vratio mu se kroz asistenciju za Marka Tolića. Isto tako, veliki naklon za fair play potez kada je priznao da ga vratar Labrović u jednoj spornoj situaciji nije dirao.

Luka Ivanušec 6

Trudio se I to mu nitko ne može osporiti. Da je iskoristio šansu kod 0-0, danas bi Dinamo bio u polufinalu Kupa, ovako se oprostio od trofeja. Izveo udarac iz kuta za smanjenje vodstva, ali bilo je to daleko od Ivanušeca kakvog znamo.

Mislav Oršić 5

Evidentno je van forme. Sve što je mu je prije polazilo za nogom, sada ne može ući niti pod razno. A gotovo je nevjerojatno što je promašio u nastavku kada s dva metra pogodio Smolčića pa u novom pokušaju gredu.

Od 90. Dino Perić

Igrao premalo vremena za konkretnu ocjenu.

Bruno Petković 5

Ovoga puta je osvanu na poziciji centarfora koji je sasvim neprimjetno statirao u utakmici. U završnici je Petković nešto pokušavao kada je Dinamo jurio produžetke, ali ovo očito nije bio njegov dan. Nakon dva puta po 90 minuta, pitanje je koliko će biti svježine u derbiju.


Tagovi

Dinamo ZagrebHNK Rijeka

Ostale Vijesti