Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Riječane spašavali Labrović i greda, Modri tuguju na Maksimiru nakon riječkih kontri (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 01.12.21. | 20:29

Brojni promašaji i Labrovićeve bravure ostavile su Dinamo bez polufinala Kupa

Dinamo je na Maksimiru ugostio Rijeku u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa, a slavili su gosti s 1:3. Tako će momčad s Kvarnera u polufinale najviše zaslugom Dinamovih promašaja, Labrovićevih bravura i sjajnih kontri kojima su potopili Modre na Maksimiru.

Posjed i prilike išli su na stranu Dinama. Osam puta su gađali Labrovićeva vrata u prvom dijelu, a od toga pet puta je lopta išla u okvir no nijednom nisu zatresli mrežu. S druge strane Rijeka je loptu praktički prepustila domaćima i mudro čekala svoje prilike, a sve konkretne su i kapitalizirali.

Krenulo je u četvrtoj minuti kada je iznad grede sijevnuo Oršićev udarac iz slobodnog udarca, a onda pet minuta kasnije Gojak je natjerao Labrovića na paradu. U 23. minuti zicer je imao Ivanušec s desetak metara, a Labrović je ponovno sjajno obranio. Stara nogometna izreka kaže kad ovoliko promašiš stiže te kazna na drugoj strani, a to se dogodilo u 27. minuti.

Čekali su gosti svoju priliku iz kontre i dočekali je. Ampem je sjajno na drugoj strani pronašao slobodnog Obregona, a napadač Rijeke je primio slobodno i pored tri braniča Dinama poslao iskosa u suprotni kut Zagorca za vodstvo gostiju na Maksimiru – 0:1.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Zaprijetio je brzo Dinamo preko Ivanušeca koji je šutirao preko vrata, a onda u 30. minuti Riječani ponovno kažnjavaju promašaje Dinama. Probio je Vukčević na lijevoj strani i ubacio u kazneni prostor za Drmića kojem je protivnički šesnaesterac prirodno stanište. Drmić u punom trku između braniča Dinama zahvaća loptu i šalje je iza leđa Zagorca za 0:2.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Nastavio je Dinamo po starom i nakon povećanja vodstva Rijeke. Napadali su i napadali, sve dok se nije ukazao Tolić. Dok se on nije ukazao Labrović je spasio Rijeku u nekoliko navrata. Bilježimo situaciju s s početka drugog dijela kada je skinuo udarac Ivanušecu, a na odbijenu loptu naletio Gojak i poslao je pored gola. Tražio je Dinamo penal i kada je prvo pao Šutalo pa kasnije i Andrić u riječkom kaznenom prostoru, ali VAR je rekao da nema ništa od toga. Opasni su bili i kad je Ademi u 66. minuti s vrha kaznenog prostora poslao loptu preko gola, a onda je u 69. minuti Krznar ubacio Tolića, a ovaj mu četiri minute kasnije vratio zgoditkom.

Igrala se 73. minuta kada je Petković izborio korner za Modre, a onda ubacio Ivanušec na prvu stativu gdje je Andrić prebacio na drugu vratnicu. Tamo se ukazao Tolić i zabio za smanjenje na 1:2.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Samo tri minute kasnije činilo se da ćemo vidjeti iznenađenje, a Rijeku su spasili Smolčić i greda. Sjajnu šansu imao je Oršić tada koji je s pet metara glavom poslao loptu prema mreži, a onda se na gol-liniji ukazao Smolčić i spasio. Lopta se ponovno odbila do Oršića, a on je umjesto pod gredu poslao na gredu.

Mogla je Rijeka praktički potvrditi prolaz u polufinale s kontrom u 82. minuti. Ampem je povukao i na lijevoj strani našao slobodnog Murića kojem je lopta malo pobjegla, no uspio je primiriti. Ušao je u kazneni prostor i ubacio za Ampema, ali Dinamo se nekako uspio obraniti i spriječiti uranjeno slavlje momčadi s Kvarnera.

Produžio je sudac šest minuta, ali ni to nije bilo dovoljno Modrima za postići i onaj zgoditak koji će im dati novu priliku u produžetcima. Bili su Modri bolji po svim statistički parametrima, osim obrana vratara i onog najbitnijeg – golovima. I tu je na kraju pobjedu u posljednjoj sekundi potvrdio Murić nakon što je bljesnula kontra Rijeke. Svi igrači Dinama bili su na korneru u riječkom šesnaestercu i nitko nije mogao spriječiti gol za konačni rezultat 1:3.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Tako smo doznali nakon ove utakmice sve polufinaliste i Rijeka se pridružila Gorici, Hajduku i Osijeku u idućoj fazi Hrvatskog nogometnog kupa.


Tagovi

Hrvatski nogometni kupDinamo ZagrebHNK Rijeka

Ostale Vijesti