@Reuters
@Reuters

Nove snimke Florentina Pereza: Ronaldo je idiot i bolesnik, Mourinho nenormalan i razmažen

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.07.21. | 11:11

Teške optužbe protiv Jorgea Mendesa i Fabija Coentreaa

Prvo, kritika klupskih legendi poput Raula i Ikera Casillasa. A danas su riječi predsjednika Reala Florentina Pereza još teže. Sada su na meti: Cristiano Ronaldo, Jose Mourinho, Fabio Coentrao i superagent Jorge Mendes. Prvi čovjek Kraljevskog kluba očito nije obraćao pažnju s kim sjedi i ispred koga razgovara, pa će se morati objasniti riječima koje je izgovorio u listopadu 2012. godine. Ali i riječi koje će odjeknuti.

Prvo o Cristianu Ronaldu...

"On je lud. Dječak je idiot, pacijent. Mislite da je normalan, ali nije. Da jest, ne bi radio sve što radi. Cijeli je svijet vidio ovu posljednju glupost koju je učinio. Što misliš zašto radi sve te gluposti?“, Upitao je Perez nepoznatog sugovornika, ne skrivajući da o Ronaldovoj inteligenciji nema visoko mišljenje.

Istina, sve najbolje o igračkim kvalitetama. No, Perezu se nije svidjelo što mora surađivati ​​s toliko Portugalaca. Ronaldo, pa Mourinho, menadžer Georges Mendes...

"Mendes ne kontrolira Ronalda, baš kao što ne kontrolira Mourinha. Nema nikakvi utjecaj nad njima. A to su ljudi ozbiljnog ega, obojica razmaženi, nesvjesni stvarnosti. Mogli bi zaraditi puno više novca da se ponašaju drugačije. Oni nisu normalni. Govorimo o zaista ogromnom novcu od marketinških prava. A njihov stav, taj prkos, nitko ih ne voli".

Ne zaboravimo još jednog Portugalca, Fabija Coentraa. I o njemu je Perez govorio bez 'pardona'.

"Budala. To utječe na cijeli klub. Tip nema glavu. Kreten. Vozi bez vozačke dozvole. I ne može podnijeti pritisak. I igra kao g***o."

I jedan detalj koji nije toliko osoban koliko bi mogao rezultirati određenim sudskim postupcima. U vezi s Mendesovim i Pepeovim dolaskom u Real 2007. godine, za vrijeme vladavine Ramona Calderona kao predsjednika. Mendes tada nije bio toliko poznat.

„Od tih 30 milijuna eura nešto je završilo na jednoj strani, nešto na drugoj. Moramo vidjeti kamo je sav taj novac otišao. On (Calderon) je radio s Jorgeom Mendesom, a a on je bio predstavnik Portovog predstavnika. Sve je čudno u njegovim poslovima. Alibi je za Portovog predsjednika. Novac su uzeli od Rusa (vjerojatno Romana Abramovića, op. ur.). Na Mourinhu, Carvalhu, Ferreiri... Odveli su ih u Švicarsku. Netko tko je tamo podmazan, naljutio bi se kada bismo pronašli te račune".

Perez nikada nije bio pod takvom vatrom. Prvo fijasko sa Super ligom. Sada postoje snimke tajnih razgovora od prije 10 godina. Je li Florentino zasmetao nekim jačim igračima?


Tagovi

Florentino PerezCristiano RonaldoReal Madrid

Ostale Vijesti