Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Vratio se 'ranjenik' Martinović, Jelinić i Šoštarić najavili: “Za reprezentaciju uvijek ima snage“

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 06.05.24. | 13:30

Turnir će naša reprezentacija odraditi od 6. - 12. svibnja kad će većina reprezentacija igrati kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2025.

Zagrljaji, 'petice', osmijesi i 'pa dugo te nisam vidio' bile su stalne sekvence u zagrebačkom Westinu na današnjem okupljanju rukometne reprezentacije. Sigurdssonovi momci stigli su u metropolu kako bi se pripremili za turnir u Norveškoj koji će biti natjecanje pred Olimpijske igre u Parizu.  Izbornik je za ovu akciju pozvao 21 igrača. Nova imena u odnosu na dva posljednje okupljanja, Europsko prvenstvo i olimpijske kvalifikacije su desno krilo Fran Mileta koji će uskočiti umjesto Filipa Glavaša, povratnik David Mandić koji će dobiti priliku umjesto Lovre Mihića, Ivano Pavlović koji mijenja Igora Karačića te kružni napadač Ilija Brozović. Ime koje je svakako sve obradovalo je i oporavljeni Ivan Martinović koji je nesretnom ozljedom na Euru prerano završio taj turnir, ali je već početkom ožujka bio opet na terenu i to u sjajnoj formi.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Mario Šoštarić najavio je turnir.

"Zdravi smo, to nam je jako bitno. Neka ostane tako. Nasmijani smo, spremni na rad, želimo posložiti još neke stvari. Jedva čekamo ove tri utakmice koje će nam puno toga dati. Igramo protiv jakih protivnika i možemo puno ostvariti, vidjeti gdje smo i spremiti se za ono što nas čeka na ljeto. Kroz utakmice ćemo se uigravati, prijateljske utakmice su jako dobar trening. Radit ćemo puno rotacija i pokušavati neke stvari. Jaki protivnici dat će nam sliku što moramo popraviti. Moramo puno raditi da dođemo do nivoa koji izbornik Dagur Sigurdsson očekuje od nas. Mislim da su nam protivnici stvarno na nivou da vidimo gdje smo od njih."

Nova lica u hrvatskoj reprezentaciji, je li to pritisak?

"Ne, znamo da imamo puno kvalitetnih igrača i drago mi je da to je tako u Hrvatskoj. Jedva čekam vidjeti nove dečke. Svi koji su tu, kvalitetni su. Izbornik za svakog pozvanog igrača ima neko pokriće."

Marin Jelinić također je s osmijehom stao pred mikrofone i kamere.

"Kraj je sezone, ali za reprezentaciju uvijek ima snage i volje. Sedam dana je okupljanje, pripremanje. Dobro ćemo to iskoristiti za nadolazeće OI. Čeka nas dug period priprema i upoznavanje momčadi s izbornikom. Vidjet ćemo što želi od nas, što očekuje, kakvi su zahtjevi..."

Najavio je turnir.

"Bit će jako zahtjevno, igraju se tri utakmice u četiri dana. Bitno je da svi ostanemo zdravi. Iznimno jaki protivnici, neki će nas možda čekati i na Olimpijskim igrama. Dogovorit ćemo se s izbornikom što ćemo i kako raditi pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti."

Turnir će naša reprezentacija odraditi od 6. - 12. svibnja kad će većina reprezentacija igrati kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2025., kojem je Hrvatska domaćin uz Dansku i Norvešku, upravo domaćini svjetske smotre i Argentina koja se već plasirala, igrat će Gjensidige Cup u Oslu.

Sve tri utakmice moći ćete gledati na RTL televiziji te platformi Voyo. Utakmica protiv Norveške ide na RTL 2, dok preostale dvije utakmice idu na glavnom kanalu RTL-u.

Popis hrvatskih reprezentativaca za turnir u Oslu

Vratari: Matej Mandić (Zagreb), Dominik Kuzmanović (Nexe), Filip Ivić (Chambery)

Krila: Marin Jelenić (Pick Szeged), David Mandić (Melsungen), Mario Šoštarić (Pick szeged), Fran Mileta (Vinnhorst)

Lijevi vanjski: Marko Mamić (Leipzig), Zvonimir Srna (Zagreb), Domagoj Duvnjak (Kiel), Tin Lučin (Wisla)

Srednji vanjski: Luka Cindrić (Dinamo), Filip Vistorop (Balingen), Ivano Pavlović (Izviđač)

Desni vanjski: Ivan Martinović (Melsungen), Luka Lovre Klarica (Zagreb), Mateo Maraš (Tatabanya)

Pivoti: Veron Načinović (Montpellier); Marin šipić (Luzern), Nikola Grahovac (Balingen), Ilija Brozović (Hannover) 

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaDagur SigurdssonIvan MartinovićMario Šoštarić

Ostale Vijesti