Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Nisu Bili jedini: Još jedan klub iz 1. HNL želi Fossatija?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.06.21. | 09:26

Osim toga, spominje se i interes turskog Konyaspora.

Marco Fossati ovih je dana glavna priča u Splitu. Obruč oko talijanskog veznjaka svakim se danom sve više steže te se od njega očekuje da umjesto vaganja, krene s donošenjem odluka.

Jesenski dio sezone talijanski je veznjak proveo u Splitu. Stigao je na posudbu iz Monze, odradio dobru polusezonu, ali Bili nisu imali nikakvu opciju u ugovoru da mu se posudba produlji pa se tako on, barem zasad, vratio u rodni mu grad Monzu.

Jučer smo pisali kako su Bili Fossatiju ponudili trogodišnji ugovor, ali najnovije informacije talijanskih medija govore kako Hajduk nije jedini hrvatski klub koji je zainteresiran za uslugama 28-godišnjeg veznjaka.

Naime, Nicolo Schira javlja kako se osim turskog Konyaspora (čiji interes ne treba shvatiti neozbiljno) i Hajduka (što je već opće poznato) u priču uključio i Osijek!

Nenad Bjelica očito želi osnažiti svoju veznu liniju. Već neko vrijeme se priča o tome da je zainteresiran za Darka Nejašmića, a danas se pojavila vijest kako bi mogao ostati bez Josipa Vukovića koji je na meti Hajduka pa se tako na Gradskom vrtu radi punom parom i vrte sve moguće opcije.

Vukovićev odlazak sigurno bi uzdrmao ambicije Osijeka, a uzmemo li u obzir da se od teške ozljede još uvijek oporavlja Petar Brlek, da je Laszlo Kleinheisler na Euru te da više nema Lyope, jasno je da središnji dio vezne linije treba dodatnu ispomoć. Zasad, u punom pogonu su tek Žaper, Pilj i Jugović, sve redom domaći dečki.

Osijek je prošlu sezonu završio na drugom mjestu u 1. HNL što je za klub povijesno ostvarenje. Ove sezone europski put započinju protiv iznimno neugodnog Pogona, ali to je možda i bolje za Bijelo-plave tako da odah na startu dobiju težak zadatak i odmah vide 'jesu ili nisu'.

U svakom slučaju, meteorolozi u narednih tri dana najavljuju toplinski udar diljem lijepe naše. Prema prognozama, u Osijeku bi utorak, srijeda i četvrtak trebali biti iznimno teški, a dodatno povećanje moglo bi se dogoditi samo ako bi Bijelo-plavi uspjeli 'oteti' Hajduku njihovu ovoljetnu želju.


Tagovi

Marco FossatiOsijekHajduknogometni transferitransferiLjetni prijelazni rok

Ostale Vijesti