Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Krovinović ipak ne stiže na Poljud, Hajduk zainteresiran za svojeg 'odbačenog' veznjaka

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.06.21. | 07:15

Hajduk u potrazi za defenzivnim veznjakom.

Jens Gustafsson debitirao je na klupi Hajduka s 9:1 pobjedom nad Slavenom Grude. Jest, igralo se protiv amaterskog kluba, no zabiti devet pogodaka bilo kojem protivniku prilično oraspoloži čovjeka...

No, glavni problem Gustafssona i uprave kluba u ovom trenutku i dalje je igračka križaljka za sljedeću sezonu. Dogovor oko ostanka Lovre Kalinića još nije postignut, kao ni s Marcom Fossatijem. Kako je Stanko Jurić prodan u Parmu, a Darko Nejašmić je na korak do prelaska u Osijek, jasno je da je Bijelima centralni veznjak neophodan.

Jedna od prvih želja Majstora s Mora na toj poziciji je bivši igrač Hajduka Josip Vuković koji kruh trenutno zarađuje u Osijeku. Ovaj bivši Hajdukovac prošao je sve omladinske selekcije kluba, nije se uspio nametnuti u prvoj momčadi te se preko Dugopolja, Istre i Splita otisnuo u inozemstvo. Igrao je prvo za NK Vitez, potom Olimpik iz Donjecka, a nakon dvije sezone provedene u Maritimu vratio se u HNL. U Osijeku je bio dio prve momčadi, od 20 nastupa u njih 10 je krenuo kao starter.

Vukovića ugovor s Osijekom veže do 2022, TM ga procjenjuje na 650 tisuća eura, a mogao bi biti dio 'trampe' kod prelaska Darka Nejašmica u Grad na Dravi.

Također, SN pišu kako je Benfica ponovno stopirala transfer Filipa Krovinovića na Poljud. Bijeli naravno ne mogu platiti 25-godišnjeg Zagrepčanina kojem vrijednost iznosi 4 milijuna eura, već bi ga doveli na posudbu. Krovinović s Benficom ima ugovor još godinu dana, a u prošle dvije sezone lisabonski 'Orlovi' slali su ga na posudbe, dva puta u West Bromwich i jednom u Nottingham Forest za kojeg je u 2021. odigrao 19 utakmica, zabivši pritom gol i upisavši dvije asistencije.

No Jorge Jesus na njega očito računa u idućoj sezoni te kvalitetnog ofenzivnog veznjaka iduće sezone, nažalost, nećemo gledati na Poljudu.


Tagovi

HajdukOsijekJosip VukovićPrva HNLJens GustafssonDarko Nejašmić

Ostale Vijesti