Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

"Nismo nikad bili u ovakvoj situaciji, ali spremni smo pobijediti svih pet do kraja! A s Brunom je sve puno lakše"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 27.11.23. | 15:30

Josip Mišić predvodit će Dinamov vezni red i u Astani, za njega odmor, jednostavno, ne postoji

Dinamo u četvrtak očekuje novi izazov. Astana, stari poznanik, dosad i mušterija, imaju Modri s kazahstanskim prvakom pet od pet. Ove sezone tri od tri. Naravno, putuju prema Astani već u utorak, dalek je to put. U jednom smjeru trajat će oko sedam sati, Sergej Jakirović i igrači doći će tamo oko ponoći po lokalnom vremenu, a povratak će trajati i dulje, osam sat i 40 minuta. Sa stajanjem u Istanbulu za dotok goriva. To je cijena spoznaje da je Zemlja okrugla.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, nema alibija, nema plana B, samo pobjeda igra Modrima, ako žele ostati u utrci za prolazak skupine Konferencijske lige. Dobro, i remijem bi jop mogli biti u igri, ali tada ne bi ovisili o sebi. Dakle, ostavimo tu računicu u ladici.

"Odigrali smo već tri utakmice s njima, triput ih pobijedili. U Maksimiru smo više dominirali, tamo smo ostvarili dobar rezultat, ali on ne pokazuje realno stanje viđenog na terenu. Ovaj put ćemo morati biti još bolji." kaže jedan od Dinamovih stupova, Josip Mišić.

"Znamo da nam u Kazahstanu neće biti lako. Čeka nas dugo putovanje, treba se priviknuti i na vremensku razliku, ali bit ćemo spremni, u Astani nam igraju samo tri boda."

Svjesni su svi u Dinamovoj svlačionici koliko im znači dvoboj u Astani, sad tu svijest treba prenijeti i na travnjak.

"Nemamo više pravo na krivi korak, moramo tamo pobijediti. Ne zanimaju nas ni umjetnički dojam ni ljepota u igri, samo bodovi. Ovo nam je već četvrta utakmica s Astanom, znamo sve o njima, sigurno da nam to olakšava pripremu za utakmicu."

Ali, gledamo li dalje od četvrtak, treba Modrima pet pobjeda do kraja polusezone.

"Mislim da možemo i to, da smo spremni. Neće nam biti lako, igramo i Europu, čekaju nas neka putovanja, ali ćemo dati sve od sebe. Pobjeda nad Osijekom nam je podigla samopouzdanje, osjeća se bolja energija u svlačionici, bolje se trenira. Otkako sam u Dinamu još nismo bili u ovakvoj situaciji, da nam se poklopilo toliko loših rezultata. Ništa, moramo to okrenuti."

Vraćamo se na Astanu, igra se na umjetnoj travi, za koju mnogi kažu da je drukčija, teža nego druge?

"Iskreno, ne sjećam se kad sam zadnji put igrao na umjetnoj travi osim u Astani, valjda još dok sam bio klinac. Astana već tri tjedna nema službenih utakmica, to može biti naša prednost, ali oni će s druge strane biti odmorniji."

Kako se on osjeća, je li umoran, s obzirom da nema odmora, ne preskače nijednu utakmicu?

"Osjećam se super, volim igrati svaka tri dana, nemam s tim nikakvih problema. To je ono što me ispunjava."

Bruno Petković se vratio protiv Osijeka, baš u pravi tren'

"Ma znači nam puno, vidjelo se već i protiv Osijeka. Bruno zadrži svaku loptu, odigra ono što drugi ne vide, diže nas prema naprijed, a s njim nam je na terenu sve puno lakše."




Tagovi

GNK DinamoJosip MišićAstanaKonferencijska liga

Ostale Vijesti