Nel Pavletić/Pixsell
Nel Pavletić/Pixsell

Ademijev pogled na Astanu: "Teško mi je gledati utakmice, koje ne mogu igrati! Ali, priključit ću se dečkima na zimu!"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 27.11.23. | 15:00

Iz uloge kapetana, postat će 'savjetnik' za dvoboj u Astani, ali vjeruje da će još ove sezone igrati u Europi

Arijan Ademi ušao je protiv Osijeka s klupe, ti nesretni bonusi, na kojima je inzistirao Beijing Guoan, otežavaju situaciju i Dinamov kapetan mora 'birati' utakmice. Protiv Osijeka je bio dobar, unio je novu energiju s klupe, imao jedan sjajan prodor, veliku priliku kad je pogodio gredu. Promašio je 'zicer' i u Rijeci, iako nije golgeter po zanatu, to su stuacije iz kojih je nekad redovito zabijao. I, ne možemo prestati razmišljati, bi li Ademi bio precizniji da nema tih uvjeta iz ugovora, po kojima smije igrati samo 35 minuta po utakmici, odnosno samo određeni broj onih u kojima smije odigrati više (čitaj, od prve minute). U protivnom, Dinamo će morati platiti gotovo milijun eura, što u normalnim uvjetima, također, ne bi trebao biti problem, Ademi je prevažan igrač.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ali dobro, puno toga je ove sezone u Dinamu neobično pa tako niti Ademi neće biti na raspolaganju za utakmicu u Astani (četvrtak, 16.30 sati), došao je prekasno da bi bio prijavljen za Europu. No, prvo smo se ipak vratili na subotu, na dramatičnu, ali vrijednu pobjedu protiv Osijeka (2-1).

"Jako smo zadovoljni, sretni, bitna su ta tri boda za nas. Moramo nastaviti tim putem, atmosfera je odlična, nadam se što boljem rezultatu i u Astani", rekao je Ademi i priznaje da mu nije lako kad momčad mora gledati na ekranu ili s tribine.

"Teško mi je, ne može gore, ne možeš dečkima nikako pomoći. Ali, nadam se da ćemo odraditi dobar posao i da ću se priključiti na zimu."

To bi značilo da je Dinamo prezimio u Europi i da će i Ademi igrati europske utakmice. Dotad, preuzima savjetničku ulogu.

"Znaju oni sve, ne trebaju puno savjeta. Svaki dan smo u svlačionici, pričamo, znaju kolika je važnost ove utakmice. Vjerujem da ćemo položiti taj ispit."

Pogled na ljestvicu HNL-a isto budi nespokoj, Hajduk je ove sezone bolji nego dosad, ima velikih plus devet. Uz dvije utakmice više.

"Teško mi je komentirati Hajduk, više bih se bazirao na nas. Prosuli smo bodove, koje nismo smjeli, doveli smo se u ovakvo stanje, ali sad se moramo boriti muški. Imamo još dvije zaostale utakmice, moramo si u glavu staviti da moramo u svakoj pobijediti."

Pa i u derbiju s Hajdukom 17.prosinca. Bit će to možda i ključna utakmica u borbi za naslov.

"To je jako bitna utakmica, ona će biti putokaz, ali neće biti presudna u borbi za naslov. Ima još puno do tamo, želimo pobijediti svaku prije toga pa ćemo onda pričati o Hajduku."

Vratio se Bruno Petković, odmah se vidjelo koliko znači momčadi?

"Ne treba puno pričati o Bruni, svi znamo njegove kvalitete i koliko znači za momčad. Naravno da nam je nedostajao, sad smo jači, bit će nam od velike pomoći."

Zbog kojeg poraza ili gubitka bodova mu je najviše žao ove sezone?

"Poklopilo se iviše utakmica, ne znam koju bih izabrao, Gorica, Varaždin, Rijeka, bilo je više pehova. Neke smo i dobili, bilo je i sreće, naravno."

Koliko je fizički spreman? S obzirom na te rijetke utakmice i povratak iz Kine u ne baš idealnoj situaciji?

"Jako sam dobro, prije dva tjedna sam se, recimo, vratio u pravo stanje."

Bi li igračima iz HNL-a preporučio odlazak u Kinu?

"Što se tiče nogometa, teška je liga, ima puno ritma. Život, treba se prilagoditi, u velikim gradovima je lakše živjeti i nije to loše. Jedini problem je što je Kina prevelika, puno je putovanja, predugo traju", zaključio je Ademi.



Tagovi

GNK DinamoArijan AdemiAstanaKonferencijska ligaSergej Jakirović

Ostale Vijesti