Igor Kralj/Pixsell
Igor Kralj/Pixsell

Zaigrao za Dinamo nakon godinu i osam mjeseci i potvrdio što Jakirović misli o svojim napadačima!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 26.11.23. | 14:35

Deni Jurić bio je zadnji adut s klupe, ušao je kod 1-1, što znači da ga je trener ubacio s vjerom da može donijeti pobjedu

Ne postoji nitko na Maksimiru ili pred tv-ekranom tko se nije iznenadio kad je Sergej Jakirović u subotu protiv Osijeka u 87.minuti na teren poslao - Denija Jurića! Igrač s brojem 97, ušao je umjesto Martina Baturine, kod 1-1, kao zadnji adut s klupe, što znači da ga je trener uveo s vjerom da može donijeti pobjedu, a ne samo formalno upisati minute. Ne bi tu bilo ništa neobično da Deni Jurić nije svoju zadnju, službenu utakmicu za Dinamo odigrao prije godinu i osam mjeseci. Dobio je minutu protiv Slavena Belupa, trener Dinama tada je bio - Željko Kopić!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U međuvremenu je Jurić bio ozlijeđen, potom na posudbama u Gorici i Rijeci, gdje se također nije baš naigrao i nazabijao, ljetos je trebao ići na novu posudbu, ali tom neobičnom Dinamovom kaosu ostao je trenirati u Maksimiru, bez jasne perspektive u modrom dresu. No, budući da je ostao, a prijelazni rok je završio, Jurić se, kad je bio potpuno zdrav, priključio prvoj momčadi, igrao prijateljske utakmice i, eto, u subotu dobio priliku i protiv Osijeka. Inače, došlo je do zabune pa se pojavila informacija da Jurića nije bilo u službenom zapisniku. Istina je da ga nije bilo u zapisniku koji su mediji dobili na svojim mjestima u Maksimiru, iz nekog razloga njegovo ime nije pisalo na tom papiru, no, u onom originalnom zapisniku iz sustav Comet, Jurić je bio uredno zaveden. Dakle, tu nema nikakve kontroverze.

No, činjenica da je zaigrao Jurić, a ne, primjerice, Mahir Emreli, a da je Josip Drmić bio na tribini, jasna je potvrda što Sergej Jakirović misli o svojim napadačima. Bruno Petković je, sad kad se vratio, naravno, prvi izbor, Sandro Kulenović, koji je izostao zbog kartona, druga opcija, a 'zaboravljeni' Jurić, čovjek kojega se malotko sjeća u Maksimiru i čiji je ulazak sve iznenadio, u hijerarhiji je, očito, ispred Azera i Švicarca.

"Drmić nije otpisan. Odlučili smo ga ostaviti izvan zapisnika, jer drugi jako dobro treniraju. Morat će malo čekati novu priliku.", kazao je Dinamov trener. Nije Drmić otpisan, službeno, no, ako sad i Jurić, u trenucima odluke, ulazi prije njega, sve je više-manje jasno. Jurić nema pravo nastupa u Europi, jer nije prijavljen za Konferencijsku ligu, ali u HNL-u je uskrsnuo kad se nitko nije nadao. Kakva je njegova budućnost u Dinamu tek ćemo vidjeti, ali, sve je očitije da budućnost Emrelija i Drmića i nije baš svjetla! Što se Drmića tiče, čuđenja više i ne bi trebalo biti. Jer, upitan je bio Čačiću, nije igrao niti kod Bišćana, a sad ga otpisuje i Jakirović, koji mu je na početku i davao šanse...



Tagovi

Deni JurićSergej JakirovićGNK DinamoOsijekHNL

Ostale Vijesti