REUTERS/Matthew Childs
REUTERS/Matthew Childs

Navijači ante portas: Sevillu preplavili gosti iz Njemačke i Škotske, sve je spremno za sutrašnje finale

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 17.05.22. | 19:40

Prema nekim izvorima, sutra će u gradu biti 150 tisuća navijača.

Iako je Europska liga kudikamo slabija i manje atraktivna od Lige prvaka, čini se da će sutrašnje finale europskog “drugog puta” biti izekako izazovno za Španjolce, točnije Andalužane i njihove snage reda. Dok se neočekivani finalisti (Rangers i Eintracht) pripremaju za utakmicu sezone, ali i generacije, u gradu je već sada neviđena ludnica.

(2.40) E. Frankfurt (3.30) Gl. Rangers (3.00)

Kako kroz cijeli dan javljaju strani mediji, u Sevilli, gdje će se održati veliko finale, očekuje se dolazak od oko 150 tisuća navijača, s time da bi Rangersi trebali imati osjetno jaču podršku u gradu. Pošto je svaki klub dobio tek 10 tisuća vrijednosnih papirića za susret, postaje jasno kako će grad sutra biti krcat navijačima s jedne i druge strane, što je veliki izazov za policiju.

Da pretočimo omjer u brojke, sutra bi u gradu trebalo biti oko 100 tisuća navijača Rangersa i oko 50 tisuća navijača Frankfurta. Alkohol teče u potocima s obje strane, no za sad problema nema i sve teče u miru. Neki potenciraju anemozitet između suprotstavljenih strana zbog navodnih političkih različitosti, no sve se čini da je za sad u fokusu nogomet i nevjerojatna prilika da autsajder podigne drugi najvažniji europski trofej u nogometu.

(2.40) E. Frankfurt (3.30) Gl. Rangers (3.00)

Kako god se razvijala situacija u gradu, atmosfera će na stadionu biti sjajna, utakmica obećaje otvoreni nogomet jer ove momčadi su predaleko stigle u natjecanju da bi izgubile finale. Ipak, prostora ima samo za jednog pobjednika.

Utakmica počinje u 21 sat, a glavni arbiter susreta će biti slovenski sudac Slavko Vinčić.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Eintracht FrankfurtRangersEuropska liga

Ostale Vijesti