Najveći derbi poljskog nogometa kroje dvojica Hrvata

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 01.10.17. | 09:54

Pobjednik bi mogao izbiti na čelo prvenstvene ljestvice.

>Tečajevi na utakmicu Lech - Legia 1(2,35), X(3,15), 2(2,95)

Razlika između momčadi je samo dva boda, Lech je trenutno četvrti s 18, dok je Legia na sedmom mjestu sa 16 prikupljenih bodova. Ipak, imaju utakmicu manje od konkurencije pa bi pobjednik ovog dvoboja u nekoj kombinaciji mogao izbiti čak i na vodeće mjesto tablice. Obje momčadi u utakmicu ulaze s porazom. Lech je izgubio kod Slaska, dok je Legia pala kod Jagiellonije.

Jozak je za sada upisao pobjedu i poraz u prvenstvu te prolazak u Kupu, a sada mu slijedi najteži mogući ispit, gostovanje kod ljutog rivala. Bit će to zapravo i najveća utakmica njegove karijere, a ovako je najavio sudar s Lechom i Nenadom Bjelicom.

˝Prošli tjedan nismo uspjeli pobijediti, ali smo vidjeli značajan napredak u našoj igri. Igrači mi se osjećaju sve sigurnije na terenu i vjerujem da će i u derbiju to biti slučaj jer naše se samopouzdanje vratilo na pravu razinu. Imamo jedan cilj, a to je naslov tako da moramo ići na pobjedu baš u svakoj utakmici˝ - izjavio je Jozak za poljske medije, pa se okrenuo svom odnosu s Bjelicom koji će danas biti na suprotnoj strani:

˝Bjelica je vrlo simpatičan čovjek i veliki profesionalac, a osim toga moj kolega. Nadam se da ćemo imati priliku razgovarati prije utakmice˝.

Bjelica je u Lechu od prošle godine, a prošle sezone doveo ih je do trećeg mjesta u ligi, bili su dva boda iza prvaka Legije. U kvalifikacijama za Europa ligu ispali su od Utrechta nakon dva remija pa sada mirno mogu biti okrenuti prema što boljem uspjehu u prvenstvu. Za sada imaju dva poraza manje od Legije, no samo dva boda više zbog remija. Ove sezone još nisu poraženi na domaćem terenu, no Jozak i Legia danas će biti pravi test.

Bjelica je za razliku od 'rookieja' Jozaka trener s ozbiljnim iskustvom. Vodio je austrijske niželigaše, bečku Austriju, talijansku Speziju i sada Lech. Njegova je momčad prošle sezone poražena u sva tri dvoboja protiv Legije, no danas bi trebali imati bolju šansu jer gosti nisu na razini s kraja prošle, šampionske sezone.

˝Romeo jako dobro zna nogomet. Naučio je puno u trenerskoj školi, ali poznajem ga sam iz teoretskog rada, ne kao trenera jer nije imao šanse dokazati se. Znam da je posvećen nogometu i mislim da će se snaći u ovoj ulozi. Ima snažan karakter, samopouzdan je, ali to ima i zaleđe zbog njegovog znanja. Nismo razgovarali prije utakmice, nemamo kontakt, ali znam njegove pomoćnike˝ - počeo je Bjelica, pa se okrenuo svojoj ekipi i ambicijama:

˝Zanima me samo stav moje momčadi. Došli su nam novi igrači tijekom ljeta i mora se priznati kako još nismo do kraja uigrani. Moramo tražiti napredak iz dana u dan, ali ne skrivam želju za naslovom jer smatram da imamo šampionsku kvalitetu. Bit ću razočaran ako to ne ostvarimo˝ - zaključio je Bjelica za poljske medije.

Bjelica danas neće moći voditi ekipu s klupe jer ima suspenziju i morat će susret pratiti s tribine što i nije dramatično s obzirom na današnju tehnologiju, a vjerujemo kako se i dobro pripremio. Pobjednik ovog dvoboja mogao bi preuzeti vrh, ova je utakmica super važna u svakom smislu, a atmosfera ovog derbija je slična susretu naših Dinama i Hajduka.

(Foto: Pixsell/Action Images)


Tagovi

Romeo JozakNenad BjelicaLech PoznanLegia

Ostale Vijesti