Najboljih 11 mladih Hrvata koji sljedeće godine postaju slobodni igrači

Vrijeme Čitanja: 6min | čet. 10.10.19. | 17:35

Ovi mladići mogli bi postići velike karijere, a veoma je izvjesno kako ćemo ih dogodine gledati u nekim drugim dresovima…

Od prvog dana nove godine ovi mladići, kao i nekolicina drugih hrvatskih nogometaša od kojih prednjače Modrić, Ćorluka, Subašić, Pivarić, Pavlović i Župarić mogu slobodno pregovarati sa svojima potencijalnim poslodavcima. Ukoliko bi primjerice Luka Modrić dogovorio suradnju s nekim drugim klubom, a Real Madrida ga nije spreman pustit ove zime ni pod koju cijenu, to će onda značiti kako će se Luka svojem novom klubu priključiti 1. srpnja, a njegov sadašnji klub neće dobiti nikakvu odštetu za njega.

Jedna od tri moguće sudbine zadesit će ove mladiće. Prva je ranije prikazana u hipotetskom slučaju kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića, druga je da im njihov sadašnji poslodavac ponudi novi ugovor, a treća da ukoliko igrač nađe novog poslodavca, njegov sadašnji i budući klub dogovore neku umanjenu odštetu kako bi novi klub odmah dobio igrača, a sadašnji barem nekakvu odštetu.

Ovo je najboljih 11 mladih Hrvata prema izboru portala Germanijak.hr kojima ovog ljeta ističu ugovori:

Marin Ljubić

Silom (ne)prilika ovaj Splićanin postao je privremeni prvi vratar Hajduka. Ovaj 21-godišnjak nosi „Bili“ dres još od 2012. godine, a zanimljivo je to da nema niti jedan nastup u mlađim uzrastima Vatrenih. Njegova trenutna tržišna vrijednost iznos 400 tisuća eura, a ove sezone upisao je četiri nastupa za prvu momčad.  Riječ je o zanimljivom vrataru o kojem će se u budućnosti zasigurno još puno, puno pisati i čitati.

Josip Juranović

Kapetan Hajduka je ujedno i najstariji u ovoj momčadi. Ovaj rođeni Zagrepčanin u Split je stigao u siječnju 2015. iz Dubrave, a svojim zalaganjem i požrtvovnošću natjerao je nerijetko iznimno zahtjevnu poljudsku publiku da ga zavoli. Upisao je i jedan nastup za Vatrene u prijateljskom ogledu protiv Kine. Njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 1,5 milijuna eura, a gotovo je sigurno da ukoliko Hajduk ne osigura njegov potpis do 1. siječnja kako će ovaj 24-godišnjak svoju karijeru nastaviti van granica Lijepe naše.

Luka Dumančić

Ovaj talentirani mladi stoper trenutno brani boje talijanskog prvoligaša Leccea. Iako je relativno nepoznat široj sportskoj javnosti, ovog centralnog braniča već ste mogli upoznati na portalu Germanijak.hr, a što je sve imao za reći o Hajduku, Lecceu i planovima za budućnost pogledajte u nastavku teksta:

Dodajemo još kako njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 75 tisuća eura, a prije Leccea igrao je za Albalonga Calcio, klub koji se natječe u Serie D – E

Maks Juraj Čelić

Ovaj 23-godišnji stoper ovog je ljeta kao slobodan igrač prešao iz Varaždina u Goricu, ali kako sada stvari stoje ubrzo bi ponovno mogao mijenjati sredinu. Maks se nije uspio nametnuti treneru Sergeju Jakiroviću pa je tako do sada skupio svega 378 minuta u 1.HNL ove sezone. Ovaj centralni branič rođen je u Zagrebu, a do sada je promijenio jako puno klubova (Dinamo, HAŠK, Inter Zaprešić, Duisburg,Varaždin). Njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 200 tisuća eura, hoćemo li ga i dogodine gledati u HNL-u pokazat će vrijeme.

Silvio Anočić

Ovaj zanimljivi lijevi bek ovog je ljeta stigao u Cibaliju na jednogodišnju posudbu iz talijanskog velikana Rome. Da, dobro ste pročitali, mladić koji je do sada igrao talijansku primaveru u dresu Vučice sada za svoj kruh zarađuje u 2.HNL. Za nešto manje od godinu dana prestat će njegova rimska avantura te je gotovo sigurno da mu u glavnom gradu Italije neće produžiti ugovor. Nastupao je za mlađe uzraste Vatrenih, a u U – 17, U – 18 i U – 19 selekcijama Hrvatske upisao je ukupno 16 nastupa.

Ivan Lepinjica

Od projekta Rijeke do „grijača klupe“. Ovaj mladi veznjak zablistao je u proljetnom dijelu sezone prošle godine pod palicom Igora Bišaćana, ali ove sezone pao je u drugi plan. Od kako je na klupu „instaliran“ Simon Rožman, mladi Istrijan još uvijek čeka na svoju prvu minutu na terenu. Cijena mu je unazad par mjeseci narasla sa 100 tisuća na velikih milijun eura, a iako se pričalo prije finala kupa prošle godine kako je Igor Tudor za njega spreman izdvojiti ogromnih pet milijuna eura, taj se transfer ipak nije dogodio. Da bi stvar za Riječane bila još gora, ovaj 20-godišnjak još uvijek igra kao stipendist, a taj ugovor ističe mu za nešto manje od godinu dana što znači da bi već ove zime mogao pronaći novi klub. Izvrsni srednji vezni netko je koga bi mnogi klubovi voljeli imati u svojim redovima, a ukoliko Mišković i njegovi suradnici ubrzo ne reagiraju ovaj „nebrušeni“ dijamant mogao bi iz kluba s Kvarnera otići bez ikakve odštete.

Marko Tolić

23-godišnji Zagrepčanin može pokriti dosta pozicija, ali nekako se najbolje snalazi na mjestu isturenog veznjaka. Iako ima samo 23 godine, do sada je promijenio veliki broj klubova, a ovog je ljeta kao slobodan igrač stigao na Kajzericu iz Sesveta. U HNL-u ove sezone ima osam nastupa i dva pogotka, igra veoma dobro, te je praktički neizbježno da ga ne uzme neki malo „veći i jači“ klub od Lokomotive ukoliko do prvog siječnja ne potpiše novi ugovor.

Robert Ljubičić

HNS bi mogao voditi velike bitke sa Austrijskim nogometnim savezom oko ovog 20-godišnjaka. Njegov stariji brat Dejan već se odlučio za Austriju kao zemlju čije boje želi braniti (18 nastupa u mlađim kategorijama reprezentacije) te je u ovom trenutku Robert ipak nešto manje poznat od Dejana koji vrijedi dva milijuna eura te igra standardno na mjestu središnjeg veznog u Rapidu iz Beča. Robert je trenutno u St.Poltenu, odigrao je svih 10 utakmica ove sezone u austrijskoj Bundesligi, a može se pohvaliti i jednim pogotkom. Ovaj talentirani veznjak netko je tko će gotovo pa sigurno od sljedeće sezone igrati za neki drugi klub, a gdje će nastaviti karijeru pokazat će vrijeme.

 Dominik Radić

Standardni napadač Rudara iz Velenja netko je čija tržišna vrijednost konstanto raste. Ove sezone se može pohvaliti sa 11 nastupa u prvoj slovenskoj ligi, tri pogotka i dvije asistencije, a u „Deželu“ je stigao 2017. godine iz Slaven Belupa kao slobodan igrač. Ranije je u svojoj karijeri nosio dresove Dinama, Lokomotive, HAŠK-a i Intera iz Zaprešića, a njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 350 tisuća eura. Osim pozicije centralnog napadača može igrati i na mjestu krila, a nije nemoguće da ovaj zanimljivi ofanzivac ponovno osvane u HNL-u...

Marc Brašnić

Ovaj zanimljivi napadač hrvatskih korijena karijeru je započeo u Aachenu da bi ga 2011. doveo njemački velikan Bayer iz Leverkusena. Tamo se zadržao četiri godine ali nikako nije uspio doći do prve momčadi pa je tako promijenio veliki broj klubova prije nego li se ovog ljeta skrasio u njemačkom četvrtoligašu Rot-Weiß Erfurtu. Zanimljivo, za njemačku U – 15 reprezentaciju ima dva nastupa i jedan pogodak, ali je shvatio da mu je draži „kockasti“ dres pa je tako upisao i jedan nastup za U - 19 reprezentaciju Hrvatske. Nekada je vrijedio 250 tisuća eura, ali je njegova tržišna vrijednost pala pa tako sada vrijedi tek 75 tisuća eura.

Ivan Prtajin

Ovaj 23-godišnjak iz Zadra trenutno brani boje dugogodišnjeg nizozemskog prvoligaša Rode kojoj se priključio ovog ljeta kao slobodan igrač. U Zemlju tulipana stigao je ovog ljeta iz Hajduka, a ranije je branio boje talijanskog prvoligaša Udinesea i nekadašnjeg uglednog hrvatskog prvoligaša Zagreba. Upisao je dva nastupa za hrvatsku U – 19 reprezentaciju, njegova tržišna vrijednost iznosi 150 tisuća eura, a ove sezone nastupio je sedam puta (samo 137 minuta) za Rodu koja se trenutno nalazi na razočaravajućem 14. mjestu nizozemske druge lige.

(foto:Pixsell)


Tagovi

HNLZimski prijelazni rokTransfermarkttransferiIvan PrtajinMarc BrasnicDominik RadićRobert LjubičićMarko TolićIvan LepinjicaSilvio AnočićMaks Juraj ČelićLuka DumančićJosip JuranovićMarin Ljubić

Ostale Vijesti