Alen Lesički / Germanijak
Alen Lesički / Germanijak

Nagatomo: "Mi smo kao momčad najviše jedinstveni na turniru. Idemo pobijediti Hrvatsku"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 04.12.22. | 12:33

Izbornik Japana Hajime Moriyasu podijelio je dojmove uoči odlučujuće utakmice za prolazak u četvrtfinale SP-a

Izbornik Japana Hajime Moriyasu podijelio je dojmove uoči odlučujuće utakmice za prolazak u četvrtfinale SP-a. Uz njega bio je i Yuto Nagatomo, bivši igrač milanskog Intera i igrač s najviše nastupa za Japan nakon Enda.

"Grupna faza je zbilja bila teška za nas. Sada nastavljamo u sljedećoj fazi turnira. Igrat ćemo s Hrvatskom i veselim se toj utakmici. Moram reći da smo imali tri dana nakon zadnje utakmice. Igrači su odmoreni, mirni su i pripreme teku. Bit će teška utakmica. Igrači se spremaju za Hrvatsku i nadamo se da će na travnjaku pokazati ono što su pripremali", rekao je Moriyasu u uvodu, dok Nagatomo smatra kako im je prvo mjesto donijelo dozu samopouzdanja.


"Prvi smo u skupini, imamo samopouzdanje i mislim da možemo nastaviti tako. Nikad prije nismo bili ovdje u tako dobroj fazi. Ja sam četvrti put ovdje, nisam otišao dalje od osmine finala. Bio sam nesretan prije, sada se nadam da ćemo napraviti korak dalje i učiniti taj povijesni korak".

Puno je bilo riječi o utakmici s Belgijom na SP-u u Rusiji kada je Japan bio blizu, ali nije prošao dalje. Mediji iz Japana vide puno povezanosti s tom utakmicom.

“U Rusiji smo pokušali proći u četvrtfinale, ali nismo uspjeli. Mislim da smo se dobro borili u toj utakmici. Zavrijedili smo prolazak. Ipak, doživjeli smo poraz i psihološki govoreći te su emocije ostale u nama. Možda bi netko drugačije povlačio poteze, ali to je bilo vrijedno iskustvo za nas. To će nam biti pouka što ne smijemo raditi. To je bila lekcija za nas. Imamo dugu povijest sudjelovanja na SP-u, to je širok spektar iskustva i lekcija i izvući ćemo najbolje od toga. Evo, Nagatomo koji sjedi ovdje ima iskustvo tog poraza. Iskoristit će motivaciju da pobijedi. Ima i novih lica koji to ne znaju", naglasio je Moriyasu dok je Nagatomo dodao kako su to bile četiri teške godine za njega.

"Pokušavao sam se psihički pripremiti za vo SP. Bolji smo fizički i psihički u odnosu na Rusiju. Svaki put prolazim kroz proces SP-a, sada smo najbolji do sada u kontinuitetu. Sutra namjeravamo pobijediti Hrvatsku. Tu želim biti jasan. Jedva čekam reći glasno svojim suigračima: “Bravo”!.

Kakav je plan doći do toga, pitanje je za izbornika Moriyasu?

"Uvijek je isti odgovor. Mislim da moji igrali su fleksibilni i lako se adaptiraju. Teško mi je govoriti o taktici i postavi. Mi ćemo biti borbeni, kao tim i kao reprezentacija. 120 minuta očekujmo igre. Imam puno zamjena. Važno je da budemo dominantni na terenu".

Potom je Nagatomo otišao korak dalje pa otkrio što je napravio uoči utakmice s Njemačkom a što namjerava ponoviti uoči Hrvatske.

"Sjećam se talijanske riječi koja u prijevodu znači "hrabrost". Sa svakim sam se suigračem rukovao i rekli smo si : “Hrabrost”. I svi to pokazuju na terenu. Atmosfera čak i na klupi je proaktivna. Osjećam se dio momčadi i u tome leži naša snaga. Mi smo najjače ujedinjena momčad na SP-u. Odgovorno to tvrdim".

Na pitanje što misli o Hrvatskoj, izbornik je rekao sljedeće:

“Kada bismo mogli osvojiti bez utakmice, to bi bilo najbolje. No, moramo igrati s vama. Imate odlične igrače, bili ste srebrni u Rusiji ali imamo za cilj pobijediti Hrvatsku. Imam veliki respekt prema Hrvatskoj. Moj dojam je da su dosta snalažljivi kao momčad, prilagodljivi su različitim stilovima. Tri puta su igrali u produžecima u Rusiji. Imali su dva remija. Uporni su, čvrsti i dosljedni. Mislim da će biti teška utakmica, ali izazov je suočiti se s Hrvatskom. Poznajem dosta igrača i izbornika Dalića. U Hiroshimi sam upoznao Mikića. Nadam se da neće otkriti sve tajne našeg stila sunarodnjacima”.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijajapanska nogometna reprezentacijaKatarKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.VatreniHajime MoriyasuYuto Nagatomo

Ostale Vijesti