Reuters
Reuters

SP u brojkama: 1,66 milijuna navijača u Dohi, kroz metro prošlo njih 9,19 milijuna

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 04.12.22. | 11:11

Fifa je izbacila zanimljive brojke nakon prve faze natjecanja na Mundijalu u Dohi.

Nakon što je završen prvi krug, očekivali smo da će atmosfera malo splasnuti. Međutim, Doha i dalje živi u crvenom… Kako neki turisti odu, drugi dođu i smještaja nema niti za lijek. Odnosno, lako ćete ga pronaći ako ste i dalje spremni zagrabiti duboko u džep.

Raspala se i hrvatska medijska kolonija. Većina je imala rezervacije zaključno s trećom utakmicom skupine pa je nakon prolaska morala tražiti alternative. Neki su otišli kućama s nadom da će se vratiti na četvrtfinale ili kasnije. No, zato kolege iz Japana i Južne Koreje stižu u valovima. Nakon plasmana u nokaut fazu, ionako velik broj im se udvostručio. Japanci su činili većinu na press konferencijama HNS-a, a ima ih i u medijskom centru.

FIFA je izbacila neke konkretne brojke nakon završetka igranja po skupinama. Tako smo saznali da je dosadašnje utakmice gledalo 2,45 milijuna navijača uživo, a da je sudar Argentine i Meksika na Lusailu sa svojih skoro pa 89 tisuća posjetitelja bila najposjećenija utakmica od finala 1994. Već znamo da se prvi put u povijesti dogodilo da nemamo reprezentaciju sa 100-postotnim učinkom u grupnoj fazi, ali zato prvi put imamo u osmini finala momčadi sa svih kontinenata.


Tijekom Mundijala, Katar je izdao 1,66 milijuna Hayya viza, odnosno dozvola za ulazak u zemlju. Najviše je turista bilo iz Saudijske Arabije, njih 77 tisuća. Potom dolaze Indijci (57), Amerikanci (37), Engleza je bilo oko 30 tisuća a Meksikanaca 25…

Najveća buka izmjerena je tijekom dvoboja Urugvaja i Južne Koreje. Na Education City stadionu izmjeren je 131 decibel. Što se prijevoza tiče, metro linije korištene su 9,19 milijuna puta, odnosno 707 tisuća putnika po danu.

Da bi sve funkcioniralo, brine se oko 20 tisuća volontera od kojih je tri tisuće iz inozemstva.



Tagovi

DohaKatarKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.FIFA

Ostale Vijesti