JENNIFER LORENZINI - Action Images
JENNIFER LORENZINI - Action Images

Na Mancusov pogon: Empoli se vratio u Serie A

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 04.05.21. | 17:24

Osigurali su prvo mjesto pobjedom na Cosenzom.

Empoli se vraća u Serie A!

Izabranici Alessija Dionisija domaćom su pobjedom nad Cosenzom (4:0) osigurali prvo mjesto u Serie B budući da dva kola prije kraja sezone imaju sedam bodova više od drugoplasirane Salernitane.

Empoli je u cijeloj sezoni skupio tek dva poraza, ali ni veliki broj remija (16) nije im stvorio problem pa su tako uspjeli izboriti povratak u elitni rang talijanskog nogometa.

Prvo ime momčadi tokom cijele sezone bio je Leonardo Mancuso, 28-godišnji napadač rodom iz Milana koji je baš u mlađim uzrastima Rossonerra započeo svoju karijeru, a u Empoli je stigao prije dvije godine iz Juventusa u transferu vrijednom nešo više od četiri milijuna eura. Mancuso je zabio čak 20 pogodaka za svoju momčad ove sezone te je dosad odigrao skoro pa sve utakmice za svoju momčad (jednu utakmic propustio je zbog kartona).

Osim njega, odlične sezone odradili su Andrea Le Mantia, njegov kolega iz napada te dvojac središnjih veznjaka, Švicarac albanskog podrijetla Nedim Bajrami i povremeni reprezentativac Slovenije, Leo Štulac.

Od ostalih rezultata danas u Serie B istaknimo kako je Monza stigla do nove domaće pobjede protiv Leccea (1:0), dok je Brescija na pogon Donnarumme stigla do gostujuće pobjede nad Vicenzom (0:3).

Spomenimo još kako trenutno drugo mjesto zauzima Salernitana kojoj za vratom pušu Monza i Lecce sa dva boda manje.

Što se tiče borbe za ostanak, Enella dogodine sigurno ispada u Serie C, a na dobrom putu da im se pridruže su još Pescara i Reggiana.



Tagovi

EmpoliSerie ASerie B

Ostale Vijesti