Modre napušta čak sedam igrača, dva nositelja igre u Bjeličinoj prvoj sezoni

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 24.07.20. | 09:29

Klub iz Maksimira ide u svojevrsni redizajn.

Nogometaši zagrebačkog Dinama ponovno će ovog ljeta napasti Ligu prvaka. Obrana titule došla je relativno lako, prvenstveno zahvaljujući radu Nenada Bjelice koji više ne stanuje u Maksimirskoj 128. Uprava Modrih sprema se za novi pohod na Europu, bivši trener je postavio letvicu visoko te će njegov dugoročni nasljednik Zoran Mamić – nepravomoćni osuđenik za izvlačenje novca iz Dinama i državnog proračuna – imati težak posao pred sobom.

Kako bi te izazove dočekali što spremniji, Plavi će ići u svojevrsni redizajn. Kako prenose Sportske novosti, izgledni su odlasci šestorice igrača, od čega su dvojica bili nositelji igre u prvoj sezoni stolovanja Nenada Bjelice.

Riječ je o Emiru Dilaveru i Izetu Hajroviću, a hrvatsku metropolu praktički sigurno napušta Francois Moubandje koji nije zadovoljio u ovoj sezoni. S posudbe se neće vratiti Ivo Pinto, a izvjestan je odlazak i Marka Leškovića s obzirom da će u klub prema svemu sudeći stići Leonardo Sigali, a crnogorski mladi stoper Stefan Milić već se priključio Zagrepčanima.

Uz ovu petoricu, najizvjesniji je odlazak još dvojice igrača, a riječ je o Ameru Gojaku i Lovri Majeru. Prvi jednom nogom van kluba, postoji nekoliko zainteresiranih inozemnih klubova, dok se Majer nije uspio nametnuti u dvije sezone u Dinamu.

Osim ove sedmorice koji su praktički sigurni u rubrici odlazaka, njima bi se lako mogao priključiti i veznjak koji je odigrao solidnu rolu pod Bjelicom, ali u njegovoj drugoj sezoni. Riječ je o Marku Điri, a iako je svoje prilike odlično iskoristio čini se kako ga je klub spreman pustiti. Vjerujemo, prije na posudbu nego potpuna prodaja, iako postoje određeni interesenti piše isti izvor. Uz njega, na posudbu bi mogao i Sandro Kulenović, dok bi Komnena Andrića Dinamo prije prodao nego pustio na posudbu.

(Foto: Luka Stanzl/Pixsell)


Tagovi

Izet HajrovićEmir DilaverJacques Francois MoubandjeMarko LeškovićIvo PintoAmer GojakLovro Majer

Ostale Vijesti