Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Mišić za Germanijak: "Očito je da nam trebaju pojačanja, a meni još nije problem igrati svaku utakmicu"

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 01.07.23. | 10:00

S Dinamovim (do)kapetanom razgovarali smo na Brdu kod Kranja, o aktualnoj situaciji u momčadi, izazovima nove sezone, Bišćanovu stilu nogometa, mladim igračima, Saudijskoj Arabiji...

Josip Mišić po svojoj je poziciji na terenu, ali i stavu, minutaži i važnosti za momčad srce Dinama. Na dosadašnjem dijelu priprema uz to i jedan od rijetkih senatora, najbitnijih igrača Modrih, koji su bili na raspolaganju Igoru Bišćanu. Uostalom, trener mu je, u izostanku Dominika Livakovića, udijelio i kapetansku traku, a Mišić se na terenu upravo tako i ponaša. Dijeli savjete, podvikne, ispravlja, mahom ove mlađe dečke, koji još usvajaju zahtjeve modernog nogometa i lekcije aktualnog trenera.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

S Josipom Mišićem razgovarali smo u Dinamovoj slovenskoj rezidenciji, na Brdu kod Kranja, u okruženju koje je idealno za pripreme. Mir, odlični uvjeti, svježija klima... Vidi se zadovoljstvo na licima igrača, prolaze hotelom nasmijani, spremni uvijek dobaciti neku pošalicu, na muku koje nose pripreme ionako su odavno naviknuli.

"Ovdje je lijepo, hotel odličan, tereni još bolji, lani nije bilo tako idealno. Osjećamo se ugodno, pripreme su naporne, što je normalno, treniramo jako i bit ćemo u najboljem stanju na početku sezone.", govori Mišić, iako će podvući da nije previše zadovoljan onime što je Dinamo pokazao u prve dvije pripremne utakmice, protiv Dugog Sela i Kopera.

"Nije bilo baš najbolje, pogotovo u Dugom Selu, bilo je teško, čak su nas malo iznenadili kvalitetom. Da, nedostajalo nam je tih 10-ak igrača, ali svatko tko je ovdje mora pokazati kvalitetu, mi smo Dinamo i moramo pobjeđivati. Bez obzira što su prijateljske utakmice, ne smijemo si dopustiti takav pad kao protiv Kopera u zadnjih pola sata."

Dakle, kako se osjeća u kapetanskoj ulozi, na terenu doista kormilari momčadi, 'slaže' mlađe suigrače i daje upute?

"Livi je kapetan, što će biti iza njega, ne znam. Ako on ode, ne Daj bože! A to što na terenu pričam, govorim suigračima što trebaju raditi nije samo do kapetanske uloge, to mi nalaže moja pozicija na travnjaku. Moram ih voditi, nekad i opomenuti, znaju se zaboraviti."

Puno je mladih igrača na pripremama, kako su se snašli među 'velikim dečkima'?

"Jednostavno, trener je morao povesti dosta igrača, jer ih je puno nedostajalo. Dobro treniraju, kvalitetni su igrači, nisu slučajno ovdje, nadam se da će sve više napredovati."

Puno se toga promijenilo zadnjih mjeseci, u momčadi i oko nje, ali očekivanja od nove sezone uvijek su ista.

"Uvijek se očekuje najviše, prvenstvo redovito osvajamo, Kup zadnje dvije godine nismo, tu se nadamo trofeju. I naravno, ulazak u Ligu prvaka, to bi bila najveća nagrada."

Ipak, sve počinje Superkupom, Hajduk je već na startu sezone glavni suparnik?

"Da, počinjemo kao i prošle godine, a te su utakmice najnezgodnije, ne znaš u kakvoj si ti formi, u kakvoj su oni formi, budu teške noge nakon priprema. No, ja vjerujem da ćemo biti dobri kao i prošle godine, trebali smo po prilikama pobijediti glatko pobijediti, sva sreća, uspjeli smo ih svladati na penale."

I onda, šest dana kasnije opet Hajduk! Baš vatreni početak?

"Obje su te utakmice jako bitne, pogotovo jer je početak sezone i jer je to Hajduk. Moramo biti na maksimumu već tada."

Prva prepreka u Ligi prvaka bit će Astana ili Dinamo Tbilisi. Koga bi više volio s druge strane vidjeti Josip Mišić?

"Od svega, najviše nas plaši putovanje, nisam puno pratio nijedne ni druge, ne znam tko je kvalitetniji, ali zbog putovanja bih više volio Tbilisi."

Vratimo se najaktualnijim temama. Odlasci, dolasci, kako će Dinamo izgledati na početku i tijekom sezone? Puno se piše i priča o tome.

"Ima svega i svačega, svakakvih priča, što je točno istina, ne znam. Ali, očigledno nam trebaju pojačanja, prvenstvo je predugo i prenaporno i treba ojačati kadar da bi to izgledalo dobro."

Stalno se spominje i zamjena upravo za Mišića. Odigrao je prošle sezone gotovo sve utakmice.

"Za mene nema zamjena, možda će biti ove godine pa ću se možda i odmoriti, haha. No, ne smeta mi, volim igrati svaku utakmicu, bolje igrati svaka tri dana, nego trenirati. U svakom slučaju. Osjećam se dobro, najbitnije je da nema ozljeda, na terenu ću davati sve od sebe."

Protiv Kopera je uz njega igrao Petar Sučić. Iznenadio je energijom, količinom trke.

"Koliko je istrčao, to je nemoguće, kad god vidiš, on trči. Nadam se da će nam pomoći ove godine."

Kako u Maksimiru gledaju na konkurenciju u HNL-u, na snagu ligu iduće sezone? Svi se nadaju da će Modri lakše do naslova nego ove sezone?

"Bilo bi dobro da bude lakše, ali i njih se nešto pita, pojačavaju se, bit će bolji nego prošle godine."

Kako je s Bišćanom, čini se da je momčad 'kliknula' s novim trenerom?

"Veliki je profesionalac, cijeli je u nogometu, ne daje ti sekundu oduška za nešto drugo. Baš puno ulaže u momčad, izvlači od nas maksimum. Voli taj stil nogometa, puno posjeda i represing. Bilo je na početku teško naviknuti se, ali sad je već lakše, upijamo njegove zahtjeve na treninzima i onda to dolazi samo od sebe na utakmicama."

Kako Mišić gleda na priču oko uzleta Saudijske Arabije, bi li on jednog dana volio otići u tu egzotiku?

"Ako se gleda u nogometnom smislu, bit će im bolja liga, ali mislim da se previše novca baca na igrače. A ne znam, neka rade što hoće! Što se mene tiče, jednog dana bih možda išao, tko zna... Sad trenutno o tome ne razmišljam. Imam ugovor još tri godine, po tom sam pitanju potpuno miran."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Josip MišićGNK DinamopripremeIgor Bišćanintervjuintervju tjedna

Ostale Vijesti