Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Obrana Bišćanu zadaje glavobolju; jedan Šutalo blizu transfera, drugi nikako da dočeka povratak!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 30.06.23. | 15:00

Igor Bišćan zasad najuži kadar ima u zadnjoj liniji, dolazak Bernauera nije riješio sve brige

Igor Bišćan ima na pripremama u Sloveniji trenutno više od 30 igrača, brojčano, pokriven je višestruko gotovo svim pozicijama. Ima, zasad, dovoljno ljudi da može rotirati, mijenjati im pozicije, isprobavati neke nove ideje. Ipak, jedna je pozicija još uvijek 'gola', tanka i možemo zaključiti da Bišćanu zadaje najveću glavobolju. Radi se o - stoperima.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Maxime Bernauer, Francuz koji je u dvije utakmice pokazao neke zanimljive vrline, jak je na lopti, sklon dugim dodavanjima, ali nismo ga još vidjeli kako reagira u onome što mu je osnovni posao, kad je na teškim iskušenjima s protivničkim napadačima. Bit će prilike, uskoro. No, nije Bernauer Bišćanov problem, iako se i trener začudio ideji da stoper izvodi kornere, njegov je problem manjak rješenja u toj zadnjoj liniji. Jer, osim Bernauera ima Bišćan, od igrača koje vidi u prvom sastavu, još samo Dinu Perića. Naime, Marko Soldo, koji je u drugom dijelu utakmice protiv Kopera (2-2) pokrivao tu poziciju, nije odavao sigurnost, suparnici su imali dvije velike prilike za pobjedu, spašavao je Zagorac.

Naravno, priključio se priprema i Josip Šutalo, on tek ulazi u trening, tu je i mladi Jakov Gurlica. No, kao što je poznato, Josip Šutalo je blizu transfera u inozemstvo, svakodnevno se steže obruč oko njega. Pričalo se o Leipzigovih 25 milijuna eura, ali, kao što smo pisali, nije taj posao zgotovljen, niti je posve izvjestan, još je klubova koji se interesiraju i raspituju za hrvatskog reprezentativca. Premda u Maksimiru stalno ponavljaju da će dati sve od sebe da svi najbolji igrači ostanu barem do kraja kvalifikacija, svaki dan može se dogoditi transfer Josipa Šutala, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da i ranije napusti Dinamo. Spomenuti Gurlica, pak, trebao bi na posudbu u slovenski Bravo. Ako se u Dinamu u zadnji tren ne predomisle, kad vide kakva je situacija sa stoperima.

Jer, Bišćan još nema čovjeka s kojim je računao, kojemu se nadao od početka priprema. Boško Šutalo, bivši U21 reprezentativac, kojega su Modri lani platili četiri milijuna eura Atalanti, nikako da se oporavi od ozljede i njenih 'nuspojava'. Operacijom u travnju zaliječio je potpuno staru ozljedu, zbog koje je izbivao gotovo cijelu prošlu sezonu (lom noge u Šibeniku), međutim, nikako da se vrati na travnjak. Očekivali smo ga u Dugom Selu, nije zaigrao. Očekivali smo ga i protiv Kopera, opet nije bio u zapisniku.

"On ima stanovitih problema nakon teških treninga", rekao je Bišćan za Boška, ne preciziravši o čemu se radi, ali je očito da on još nije potpuno spreman za ozbiljan povratak. Dugo je pauzirao, nije ništa čudno da nakon težih napora 'osjeća mišiće' i bol, ali ipak su se svi nadali da će cijeli taj proces oporavka trajati kraće. I da će Bišćan moći s njim računati početkom sezone, bio bi on dobro pojačanje iz vlastitih redova. Ali, trenutno je to još uvijek upitno, još nije izvjesno hoćemo li ga vidjeti na ovim pripremama u preostale dvije utakmice (CSKA 1948, Sparta Prag), a time je upitan i za početak sezone.

Hoće li Dinamo zbog toga morati posegnuti za još jednim novim stoperom, ili će Bišćan ipak strpljivo čekati Boška Šutala i nadati se da njegov prezimenjak Josip neće tako brzo preko granice? Do kraja priprema mogli bismo dobiti odgovor na to pitanje.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Boško ŠutaloGNK DinamoIgor Bišćanpripreme

Ostale Vijesti