Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Igrač koji je zaintrigirao Bišćana: Dinamo ga nije pustio u Pulu, a protiv Kopera je pretrčao više od 12 kilometara!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 30.06.23. | 09:02

Petar Sučić vratio se s posudbe na mala vrata, a sad na pripremama iskočio kao igrač na kojega se računa

Kad smo prije nešto više od dva mjeseca radili popis Dinamovih igrača na raznim posudbama, njega smo nehotice izostavili. Naime, Petar Sučić nikad prije nije zaigrao za Dinamo, a u Zrinjski je lani otišao, službeno, iz Dinama II, koji se baš tih dana ugasio. No, odigrao je prošle sezone za Zrinjski ukupno 37 utakmica i ljudima u Maksimiru to nije promaknulo.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Vjerujem da ću se vratiti u Dinamo, da ću barem dobiti šansu pokazati se na pripremama, a onda ćemo vidjeti što će dalje biti.", kazao je 19-godišnji Sučić za Germanijak u svibnju, kad se još nije znalo kakva mu je sudbina i vide li ga Igor Bišćan, Dario Šimić i suradnici uopće u modrom dresu. Makar i na prvim, uvodnim treninzima, dok još nije bilo reprezentativaca. No, Sučić se vratio, na mala vrata, u drugom planu, kao jedan od onih, koji će sigurno tijekom ljeta otići iz Maksimira. Jer, gužva je u Dinamu, puno igrača, a još će stići neka pojačanja. Takva je bila prvotna ideja. Međutim, nakon prve dvije pripremne utakmice, protiv Dugog Sela (1-0) i Kopera (2-2), Petar Sučić, zapravo, ispada najpozitivnija priča Dinamovih priprema. Dok su prvu utakmicu obilježili Antonio Marin i Bartol Barišić, a u drugoj prvo ime bio Fran Topić, Sučić je u obje bio na jako dobar. I, nakon uvodna dva dvoboja već se može zaključiti da se radi o igraču, koji bi mogao u ovoj momčadi biti više od prolaznika.

"On jako puno trči, radi za momčad, puno stvari koje inače prolaze neopaženo. Zadovoljan sam kako radi, ozbiljan je dečko i vidjet ćemo što će biti s njim.", zaintrigirao je Sučić i Igora Bišćana. Sučić je odigrao važnu ulogu kod prvog Dinamovog pogotka, povukao je akciju, probio linije, nakon čega je Dario Špikić ubacio za Topićev gol. Isitna, skrivio je i kazneni udarac, koji je bio dosta 'navučen', sudačka kompenzacija za najstrožu kaznu na drugoj strani, kad je Topić srušen izvan kaznenog prostora. No, ono gdje je Sučić najjači i gdje se razlikuje od većine suigrača, jest upravo ono što je istaknuo Bišćan. Velika je 'radilica', pokriva sredinu terena i puno trči. Recimo, protiv Kopera je pretrčao 12,5 kilometara! Što je za jednu pripremnu utakmicu, pogotovo u ovoj fazi priprema, uistinu puno. Prvi iza njega bio je Antonio Marin s oko 11 pretrčanih kilometara.

Nije tajna, Bišćan voli igrače poput Sučića, radnike i ratnike, a pogotovo kad ima deficit takvih veznjaka. Sučić se protiv Kopera odlično nadopunjavao s Josipom Mišićem, a i kad je kapetan izišao, Sučić je držao svoju razinu. Ne čudi stoga što je baš Sučić bio jedan od igrača, koje je u 'paketu' oko transfera Monsefa Bakrara, htjela na posudbu dovesti Istra, ali su u Maksimiru spustili rampu i poručili da s njim i dalje računaju. Što se nakon utakmice s Koperom čini opravdanim.

Naravno, za konačne je zaključke još uvijek prerano, Dinamo još nije niti kompletan, reprezentativci su se tek vratili i počeli trenirati, još se čeka trojac iz U21 reprezentacije, među kojima su dvojica veznjaka, Bulat i Baturina i sigurno će prostor za Sučića biti sužen, već u idućim pripremnim utakmicama. Međutim, njega će sad ipak gledati drugačijim očima, više ne kao igrača, koji sigurno odlazi iz Dinama i koji je tu samo da popuni broj na pripremama, već kao na igrača, koji može koristiti u rotaciji. U nogomet kakav želi igrati Bišćan, s puno energije, trke, Sučić se odlično uklapa. A kad dođu jače provjere i pravi suparnici, vidjet ćemo može li i držati tu razinu. Zasad, sigurno, intrigira!

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Petar SučićGNK DinamopripremeIgor BišćanKoper

Ostale Vijesti