Reuters
Reuters

Milan radi u tišini i gradi strašnu momčad: Rossoneri doveli već sedam igrača (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 23.07.23. | 09:34

Milan je potrošio više od bilo kojeg drugog kluba Serie A.

Nakon što je Milan 2022. stigao do prvog naslova prvaka nakon 2011. godine, u prošloj sezoni (2021./20.) Rossoneri su doživjeli debakl na svim poljima. Doduše, prošla sezona bila je dosta bolja od mnogih u periodu od 2011. do 2022., Milan je na kraju završio četvrti u Serie A, stigao je do polufinala Lige prvaka, no tamo ih je zaustavio gradski rival Inter koji je razbio Rossonere (3-0) i u Supercoppi. Prema tome, sezona u koju je Milan ušao kao prvak, a ostao je bez svih trofeja (u Coppi su zapeli u šesnaestini finala) može biti sve samo ne zadovoljavajuća za talijanskog nogometnog giganta.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Da će Milan u predstojećoj sezoni imati potpuno drukčiju momčad potvrđuje dosadašnji prijelazni rok koji je daleko od svojeg završetka. Milan je prodao svojeg 'kapitalca' Sandra Tonalija u Newcatsle za čak 64 milijuna eura. Zlatan Ibrahimović (napokon) se oprostio od nogometa, klub je napustio Ciprian Tatarusanu, a u matične klubove s posudba su se vratili Brahim Diaz (Real Madrid), Sergino Dest (Barcelona), Tiemoue Bakayoko (Chelsea) i Aster Vrancky (Wolfsburg). Uz njih, Stefano Pioli otpisao je Antu Rebića, Divocka Origija i Fode Ballo Tourea.

Prema tome, uprava Rossonera preskočila je godišnje odmore te je ozbiljno upregnula ne bi li složila 'novu' momčad koja će ponovno konkurirati za naslov prvaka u Italiji i ponovno se približila europskom vrhu. I, za sada im ide dobro!

Milan je jučer u svoje redove za iznos od 14 milijuna eura doveo švicarsko-nigerijskog napadača Noaha Okafora kojeg je dobro upoznao zagrebački Dinamo u prošlosezonskoj Ligi prvaka. A Dinamo je dobro upoznao i Christiana Pulišića, odnosno Rubela Loftusa Cheeka koje je Milan doveo iz Chelseaja za ukupno 36 milijuna eura (Pulišić 20, Loftus Cheek 16). Još ranije Milan je doveo 24-godišnjeg nizozemskog veznjaka Tijjanija Reijndersa za 19 milijuna eura, a kao slobodni igrači stigli su iskusni golman iz Atalante (zamjena za Tatarusanua) Marco Sportiello i talentirano krilo iz Lazija, Luka Romero!

Na tih šest pojačanja Milan je potrošio 69 milijuna eura, odnosno pet milijuna više od cifre koju su dobili za Tonalija!

I tu Milanezi ne misle stati. Naime, jučer je navodno sve dogovoreno oko prelaska Samuela Chukwuezea iz Villarreala u Milan. Iznos transfera trebao bi iznositi 20 milijuna eura fiksno + osam milijuna bonusa, a treansfer će postati služben nakon što Nigerijac prođe liječnički pregled.

Milan još uvijek nije odustao ni od Alvara Morate kojeg još vabe Inter i Roma, a na meti Piolia je i Ryan Gravenberch iz Bayerna.

Ostankom ključnog čovjeka Milana Rafaela Leaa, dovođenjem novih pojačanja te nada u razvoj mladih igrača kao što su Charles De Ketelaere, Yacine Adli i Pierre Kaloulu, daje za pravo navijačima Milana nadati se novom naslovu prvaka.

Milan će svoju prvu prijateljsku utakmicu pred novu sezonu odigrati protiv Real Madrida u četiri ujutro po našem vremenu.

Moguća postava Milana za sezonu 2023./24.



Tagovi

MilanSerie ANoah OkaforChristian PulisicRuben Loftus-CheekSamuel ChukwuezeAnte Rebić

Ostale Vijesti