Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Melnjak će natjerati Čolinu i Dolčeka na maksimalan angažman

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 24.09.21. | 10:17

Hajduk trenutno ima tri lijeva beka i samo jednog desnog, i to ozlijeđenog

Kada je Mindaugas Nikoličius u četvrtak rekao kako u nogometu nikad nema odmora ni mira, nije nam otkrio ništa novo. Brojni klubovi koji drže do sebe redovito prate što se događa na nogometnom tržištu i spremni su reagirati kada se ukaže potreba za pojačanjem ili dobra prilika da se kvalitetan igrač dovede bez odštete. Sportski direktor Hajduka je pokazao da je vrlo aktivan i budan na tržištu pa je momčad koju je nazvao „90 posto mojom“ osnažio s dvojicom iskusnih igrača čija uloga će jednim dijelom biti slična. Danijel Subašić je došao da bi bio mentor mladim igračima, ne samo vratarima, da bi se ponašanjem na treningu i izvan njega isticao kao primjer istinskog profesionalca. Da, bude li trebalo može uskočiti i na vrata, ali Lovre Kalinić mora i hoće ostati broj 1. Jer je to zaslužio kvalitetom i radom, jer je objektivno u boljem fizičkom stanju odnosno boljoj formi od nekadašnjeg reprezentativnog kolege.

Sličnu savjetodavnu ulogu prema mlađim suigračima imat će i Dario Melnjak, ali ipak u manjem obimu od Subašića koji je objektivno veće, jače ime. Međutim, Melnjak sigurno može ponuditi više na terenu, u igri, sam je rekao da će Hajduku dati srce. U što ne sumnjamo, riječ je o igraču koji nije igrao u velikim klubovima, a ipak je došao do reprezentacije Hrvatske i sigurno ga izbornik Dalić i danas prati. U Hajduku će dobiti šansu da se nametne pored dvojice mladih reprezentativaca Davida Čoline i Ivana Dolčeka, njih trojica će se boriti za jedno mjesto. Mada je Čolina znao igrati i na desnoj strani kada se ozlijedio Lovrencscsic, ali to nije dobro rješenje. Zanimljivo je, Hajduk trenutno u kadru ima čak tri lijeva beka i samo jednog desnog, uz to ozlijeđenog Mađara Lovrencscsica. No to je neka druga tema, a lako je moguće da se taj odnos snaga na lijevoj i desnoj strani obrane u siječnju promijeni.

Naime, Čolina bi mogao u Italiju, pred kraj ljetnog prijelaznog roka pojavio se interes novog člana Serie A Venezie. Ostanu li Talijani zainteresirani onda bi se transfer mogao zaključiti u siječnju, sportski direktor Nikoličius je između redaka najavio da želi iskoristiti tržišni potencijal mladih igrača. Čolina je u Hajduku više od dvije godine, član je mlade reprezentacije Hrvatske, a iza sebe ima sezonu u uglednom Monacu. U mlađim uzrastima igrao je za Dinamo i bio među najvećim talentima generacije, ali u Kneževini se nije najbolje snašao.

Za Hajduk je do sada upisao 65 nastupa i ostvario učinak od tek dva gola i dvije asistencije. Znao je bljesnuti, ali dojam je da ipak stagnira i ne razvija se, naročito u fizičkom smislu. Ove sezone je sakupio 10 nastupa bez učinka što ne čudi jer rijetko dolazi u fazu napada, a to u današnjem nogometu ne prolazi. Hajduk ga je kupio za 700 tisuća eura i sigurno bi htio nešto zaraditi u siječnju ili lipnju 2022. godine.

Slična je priča s Ivanom Dolčekom koji je također 2019. došao u Hajduk iz Slaven Belupa za 500 tisuća eura. Igrao je nešto manje od Čoline i zapravo nikad nije uhvatio pravi ritam u bijelom dresu. Možda i stoga jer je u mlađim kategorijama igrao na krilnim napadačkim pozicijama, a na Poljudu je najviše vremena proveo na lijevoj strani obrane.

Dolazak Melnjaka je za Čolinu i Dolčeka svojevrsna poruka da se moraju trgnuti i opravdati ulaganje i povjerenje koje su dobili u protekle dvije godine. Hajduku koji ove sezone stremi ka borbi za naslov prvaka važan je doprinos svakog igrača pa se traži maksimalan angažman od svih u svlačionici Bijelih.


Tagovi

Ivan DolčekDavid ČolinaDario MelnjakHajdukHNL

Ostale Vijesti