REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Marokansku senzaciju želi Barcelona, ali i drugi španjolski i engleski prvoligaši

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.12.22. | 09:33

Debitirao je pod Vahidom Halilhodžićem, odveo je Maroko u Katar, a onda i impresionirao europske skaute.

Da je Maroko jaka reprezentacija znali smo prije našeg međusobnog susreta na otvaranju turnira. Achraf Hakimi, Hakim Zyiech, Youssef EN-Nesyri, Noussair Mazraoui, Yassine Bounou, Romain Saiss, Sofyan Amrabat, Sofiane Boufal, sve su to etablirani igrači koji su ostavili značajan trag u europskim klubovima i ligama. No, igrač Maroka koji je vjerojatno najviše impresionirao na tekućem prvenstvu je Azzedine Ounahi, 22-godišnji veznjak rodom iz Casablance koji je u Europu stigao još 2018. kao talentirani tinejdžer iz prestižne marokanske akademije Mohammed VI Football Academy.

Sa seniorskim nogometom započeo je u trećeligašu Avranchesu, a pretprošlog ljeta prešao je u prvoligaša Angers u kojem je zabio u debiju protiv Lyona i nametnuo se kao nezamjenjivi prvotimac kluba iz Zapadne Francuske. Za Maroko je debitirao početkom godine na Afričkom kupu nacija pod Vahidom Halilhodžićem, a svoju utakmicu karijere u reprezentativnom dresu odigrao je u uzvratu playoffa za plasman na Mundijal. U 4:1 pobjedi Maroka protiv DR Konga zabio je dva gola i upisao je asistenciju, čime je osigurao startnu poziciju na spomenutom Svjetskom prvenstvu.

Ounahi je u Kataru bio starter u svih pet utakmica Maroka, u kojima je afrička reprezentacija primila samo jedan (auto)gol. U Maroku igra na desnoj strani terena, riječ je o sjajnom dribleru, koji ne preza okomito krenuti prema suparničkom golu, no iznimno je dobar i u defenzivnom segmentu igre. Po utakmici na Svjetskom prvenstvu kreira prosječno jednu veliku šansu, dodaje s uspješnosti od 80 posto. Po utakmici ostvaruje 1.4 uspješnih driblinga, a ima i 1.4 presječenih lopti po utakmici.

Najbolju utakmicu odigrao je u četvrtfinalu protiv Portugala kada je sudjelovao kod jedinog gola na utakmici. Njegove igre nisu ostale nezapažene u bilježnicama europskih skauta. Prema pisanju L'Equipea za njegove usluge zainteresirani su Leicester i Sevilla, a Mundo Deportivo pak navodi da ga želi i Barcelona!

Ounahi prema Transfermakrtu vrijedi tek 3.5 milijuna eura, no iznos koji bi Angers trebao dobiti će, sigurno, premašiti 10 milijuna eura, tvrdi L'Equipe, a ako Maroko danas izbaci Francusku na putu prema finalu Mundijala i više...


Tagovi

marokanska nogometna reprezentacijaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Azzedine Ounahi

Ostale Vijesti