REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

Mario Pašalić: „Znali smo da ako dođe do 11-eraca ne možemo izgubiti. Messi? Moramo gledati sebe, pokazali smo da možemo s najjačima“

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 12.12.22. | 08:15

Polivalentni vezist Atalante koristan je kao lažno desno krilo i u hrvatskoj reprezentaciji, utakmica protiv Brazila pokazala je što znači suradnja sa suigračima u oba smjera

Mario Pašalić odigrao je sjajnu utakmicu protiv Brazila, a dva dana prije polufinalnog obračuna s Argentinom na Svjetskom prvenstvu u Kataru razgovarao je s reporterom HRT-a u Dohi Edinom Mahmuljinom.

„Bila je, kao što smo i očekivali, jedna prava bitka. Odigrali smo fantastičnu utakmicu, kompletna momčad. Točno kakav je bio plan i kako smo očekivali da će utakmica teći, tako je i bilo, tako smo se postavili, odradili defanzivno sjajnu utakmicu. Odveli smo utakmicu u smjeru koji smo priželjkivali i znali smo da ako dođe do jedanaesteraca ne možemo izgubiti“, osvrnuo se na početku još jednom na četvrtfinalni trijumf protiv prvog favorita SP-a vezist Atalante.

Hvaljen je nakon Brazila trojac na desnoj strani Juranović - Modrić - Pašalić...

„Dobro smo funkcionirali, prije utakmice bio je jasan plan da moramo zatvoriti bokove, pogotovo tu lijevu stranu, gdje je Vinicius dosta opasan i Jura je to odlično odradio. Ja i Luka smo mu pomagali koliko smo mogli, vraćali smo se u obranu, odigrali kompaktno, suzili linije i nije bilo puno prostora za njih. Na kraju je to ispalo dobro“.

Pašalić kod Gasperinija u klubu često mijenja pozicije, koliko mu to znači sad u reprezentaciji?

„Jako puno, pogotovo jer sam protekle dvije-tri sezone znao nemali broj utakmica odigrati na poziciji desnog krila, tako da mi je to puno pomoglo s obzirom da u reprezentaciji sad najviše konkuriram upravo na toj poziciji desnog krila. Nije mi to nikakav problem odraditi, pogotovo za reprezentaciju, hvala Bogu protiv Brazila je sve funkcioniralo“.

Što misli o Argentini?

„Sjajna su momčad opet, Južnoamerikanci, vodi ih fanatizam s tribina. Predvodnik je i dalje Messi. Bit će teško, jako su agresivni i borbeni, ali mi moramo gledati sebe. Pokazali smo da se možemo nositi s najjačima. Izbacili smo vjerojatno prvog favorita Svjetskog prvenstva, tako da smo puni samopouzdanja, čekamo tu utakmicu i samo nam je ona u glavi“.

Kako zaustaviti Messija?

„Treba ga zaustaviti momčadski, pokazali smo to i protiv Brazila, ako se svih 10 branimo i napadamo to je najbolje rješenje. Tako će biti i protiv Argentine. Moramo biti uski, svi skupa se braniti kao momčad, izginuti jedan za drugoga i onda vjerujemo u pozitivan rezultat“.

Došli smo do zadnjeg tjedna SP-a, kako Pašalić vidi ovaj turnir?

„Ispostavilo se da su u polufinalu dvije reprezentcije koje su bile zajedno u skupini, koje su pokazale karakter i mentalnu snagu, momčadski duh, što nas je dovelo do završnice. Općenito bih rekao da su se dosta smanjile razlike u kvaliteti između najmanjih i velikih ekipa, mala je razlika u kvaliteti, svi imaju analize i svi se pripremaju na vrhunskom nivou. Time bih objasnio puno iznenađujućih rezultata“, zaključio je Pašalić.

Video intervjua možete pronaći OVDJE. (nl)



Tagovi

Mario PašalićHrvatska nogometna reprezentacijaVatreniKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Argentinska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti