REUTERS
REUTERS

Dobar, bolji, Hrvat: Četvorica Vatrenih najtraženiji na Transfermarktu, iza sebe ostavili i Messija i Ronalda

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 10.12.22. | 18:52

Sve se bojimo što će biti nakon utorka...

Četiri od deset. Nije statistika duela, osvojenih lopti, obrana, ne, ne. Nego je broj hrvatskih reprezentativaca među 10 najtraženijih nogometaša na temelju Transfermarkta jutro nakon povijesne pobjede nad Brazilom.

Nizozemski junak Wout Weghorst je trenutno broj jedan, ali odmah iza njega slijedi hrvatska hobotnica - Dominik Livaković. Livi je bio sjajan i kroz svih 120 minuta igre, a i kada su na red došli jedanaesterci. Straha nije bilo. Divi mu se i Oliver Kahn koji će ga (lako moguće) uskoro pozvati u Bayern.


Mediji diljem svijeta se ne prestaju čuditi svemu što je Livaković obranio i bacio Brazilce u trans, a uz to je i nastavio tu nevjerojatnu mirnoću kada su u pitanju raspucavanja s bijele točke. Kada je skinuo prvi jedanaesterac Rodrygu odmah je bilo jasno - past će Brazil, a da je top rekao mu je i slavni Iker Cassilas.

Brazilac Endrick je treći na listi najtraženijih igrača, praktički kao neka tampon zona ili prijelaz da bismo opet stigli do jednog Hrvata. Četvrti je na redu Joško Gvardiol, a što više uopće napisati o njemu? Zagrebački kvart Srednjaci dali su stopera kojem će se diviti nogometni svijet u narednom desetljeću. Samo gledajte. Već su počeli.


I Cristiano Ronaldo i Lionel Messi su iza Livakovića, a potom slijedi njegov obrambeni suigrač - Josip Juranović. Često podcijenjen Celticov bek odigrao je utakmicu pred koju su mu mnogi komentirali: "ne treba briljirati, samo nek ništa ne zezne", a on je potom odradio doktorski posao. I sam Zlatko Dalić je nakon utakmice rekao da ne voli isticati pojedince jer je pobjeda momčadska, ali ako mora onda je najbolji na terenu u hrvatskom dresu bio upravo dečko iz zagrebačke Dubrave koji je prije internacionalne karijere bio i kapetan Hajduka.


Juru, Livija i Joška slijedi maestro. Tata nogometa, hrvatski kapetan i vođa - Luka Modrić. Kaže mu rodni list da ima 37 godina, ali ne znamo tko vjeruje u tu - očitu - laž. Nema što drugo biti u pitanju jer nije moguće da normalan čovjek s 37 godina igra na ovakvom nivou. I uz to, dođe naš Luka do svog drugog polufinala u posljednja dva svjetska prvenstva i što napravi nakon toga? Tješi protivnike. Da, da. Svjetski, a naš.


Nakon rušenja Japana imali smo dvojicu na ovoj top 10 listi. Nakon rušenja Brazila ih imamo četvoricu. Ako se potencira početna brojka, nakon rušenja Argentine bi ih trebalo biti osam, a kad osvojimo turnir ne znamo doista gdje ih sve misle staviti... Morat će Transfermarkt proširiti tu listu, ima još Vatrenih koji će ju popuniti.



Tagovi

Josip JuranovićJoško GvardiolHrvatska nogometna ligaLuka ModrićDominik Livaković

Ostale Vijesti