Miranda Cikotić/PIXSELL
Miranda Cikotić/PIXSELL

Mario Gavranović za Germanijak: "Pamtim svaki gol Hajduku, a i ovaj derbi ću igrati za Dinamo u mislima"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 09.03.22. | 07:50

Bivši napadač Modrih rješio je prije četiri godine derbi na Poljudu u kojem je Hajduk dočekao Dinamo u identičnoj bodovnoj situaciji kao sada

Tamo negdje na proljeće 2018. Dinamo i Hajduk bili su gotovo u identičnoj situaciji. Modri su imali pet bodova prednosti i gostovanje na Poljudu. Bila je primjetna nervoza u Maksimiru, ali i euforija u Splitu. I onda se Hajduku dogodio Mario Gavranović. Zabio je za 1:0 glavom nakon što se lopta odbila od grede, dok se za 2:1 našao neometan u petercu. Rastužio je Gavranović prepun Poljud i trenera Hajduka Željka Kopića. Nazvali smo ga ovih dana u Tursku kako bi evocirali uspomene…

“Kako se ne bi sjećao?! Pamtim svaki gol u derbijima, posebno ta dva na Poljudu jer je bila slična situacija kao danas. Da si ne lažemo, uvijek sam volio zabiti Hajduku”, javio se Gavranović.

Više nego Rijeci?

“Ma jasno da je više. Svoje vrijeme na Rujevici pamtim isključivo po lijepim stvarima. Imali smo sjajnu sezonu, osvojili dvostruku krunu. Stekao sam puno prijatelja u Rijeci s kojima sam i danas u kontaktu. Na moje lijepe uspomene te dvije godine nitko i ništa ne može utjecati”.

Gavranović je prošlo ljeto otišao iz Dinama po drugi put. Nikada nismo saznali što je zapravo bilo, ali čini se kako u Maksimiru nisu dovoljno cijenili to što imaju u njemu. Odabrao je turski Kayseri i pogodio…

“Vidio sam na početku sezone da je pravi trenutak za odlazak i otišao. Dobra je sezona u Turskoj, zaista sam zadovoljan kako momčad igra, rezultatima, ali i osobnim doprinosom koji sam ugradio u to. Klub koji je redovito bio u donjem domu ljestvice sada je daleko od zone ispadanja, a igramo i polufinale Kupa. Kada sam stigao imao sam sitnih problema s ozljedama, ali kada sam to riješio sve je krenulo dobrim putem. Baš sam zadovoljan”.

U Zagrebu navijačka vojska modrih često zaziva njegovo ime. Nisu ga zaboravili…

“To me ispunjava jer znam da sam ostavio trag. Drago mi je jer su vidjeli da sam za Dinamo ostavljao srce na terenu. Uostalom, ne trebam tebi pričati što za mene i moju obitelj znači Dinamo. U našoj obitelji uvijek se s posebnom emocijom odnosilo prema tom klubu. Otac je bio najveći navijač Dinama, ja sam ga prestigao u toj emociji kada sam prvi puta stavio dres na sebe. To je tako i tako će i ostati”, tumači Gavranović čije će riječi potkrijepiti fotografija koju napadač ima na WhatsApppu. Kćer Leonie u dresu Dinama s brojem 11.

Subota, 12. ožujka, 18 sati: (2.80) Hajduk (3.35) Dinamo (2.50)

Kaže nam da redovito prati HNL. Ne gleda baš svaku utakmicu, ali one Dinamove propustiti će samo i isključivo ako ima klupske obaveze. Svaki sažetak pregleda, živcira se kada Modrima ne ide sve od ruke.

“Nisu navikli biti u ovakvoj situaciji. Redovito je Dinamo na proljeće imao desetak bodova prednosti u odnosu na konkurenciju, a sada ga stišću Osijek, Rijeka i Hajduk. Vjerujem da ima nervoze u Maksimiru, ali i dalje mislim da je Dinamo najkvalitetniji, da u svojoj svlačionici ima kadar za dvije kvalitetna momčadi i da će na kraju slaviti naslov”.

Nije želio ulaziti u prognoze derbija na Poljudu. Tvrdi da Hajduk već dugo vremena nije bio tako igrački jak i posložen, da ih trese euforija, ali i da imaju motiv. Ono što nemaju je iskustvo igranja ovakvih utakmica. I pritisak koji će sigurno biti velik.

“Poraz neće moći nadoknaditi do kraja prvenstva pa je jasno koji je ulog u ovoj utakmici. Međutim, Dinamo ima jednu prednost i adut na svojoj strani, a to je iskustvo. Jednostavno su navikli igrati ovakve utakmice. Svjesni su moji bivši suigrači da se pobjedom rješavaju jednog pratitelja, da će dobiti na samopouzdanju i postati glavni favoriti za naslov. I to se ne smije propustiti”.

Gavranović će u nedjelju sigurno biti pred malim ekranom. Kayseri igra svoju utakmicu u ranom terminu…

“Naravno da ću gledati. Vjerojatno ću u mislima i igrati na Poljudu u plavom dresu. Uf, jako sam volio igrati te utakmice. Svaku sam volio igrati, ali poseban je bio osjećaj istrčati protiv Hajduka. Taj adrenalin, motivacija. Priželjkujem dobru utakmicu, bez nekih repova”.

Subota, 12. ožujka, 18 sati: (2.80) Hajduk (3.35) Dinamo (2.50)

I pobjedu Dinama…

“Naravno” - završio je Gavro.

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

GNK DinamoHajdukMario GavranovićDinamo ZagrebNK Hajduk Split

Ostale Vijesti