REUTERS/Lee Smith
REUTERS/Lee Smith

Marca: Arabija kuca na vrata Modrića, ali Real Madrid će mu ponuditi novi ugovor pod istim uvjetima, kao i Nachu i Lucasu Vázquezu

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 13.03.24. | 15:26

Saudijska Pro liga iskušava nekoliko važnih dijelova momčadi Real Madrida

Saudijska Arabija ponovno je u potrazi za nogometašima za iduću sezonu. Drugo veliko slijetanje je u tijeku i odgovorni za te buduće pokrete već su na djelu. Mnogi klubovi fokusirali su se na Real Madrid i one igrače koji bi mogli biti potpisani. Veliki agenti i posrednici ne bježe od onoga što dolazi i rade svoj dio posla. Ako se već kreću momčadi, kreću i oni. Tražili su ovlasti s kojima bi mogli ponuditi igrače i koristiti imena zanimljivih nogometaša koji će vjerojatno biti potpisani. A tamo ne bježe nogometaši bijelog kluba kao što su Ferland Mendy, Lucas Vázquez, Luka Modrić i Nacho Fernández, piše Marcau broju od srijede.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Real Madrid još uvijek nije raščistio nijednu nepoznanicu koja visi nad pojedinim igračima momčadi koju vodi Carlo Ancelotti, što je okolnost koja ne zaobilazi arapski nogomet. U trenutnoj momčadi Kraljevskog kluba, četiri igrača završavaju svoje ugovore, a dvojici 30. lipnja 2025. Iz Valdebebasa već znaju da kada vam moćni argument arapskog novca preprijeći put, teško je reći ne, jer to je bio slučaj Karima Benzeme, iako su drugi, poput Modrića, okrenuli leđa tom prijedlogu.

Bliži se trenutak odluke, a dolaskom proljeća čelnici Real Madrida počinju slagati kockice. U posljednje dvije godine pojavila se nova komponenta koju je vrlo važno uzeti u obzir u europskom profesionalnom nogometu: saudijska Pro liga. Sljedeće ljeto, kao što je Marca objavila prošle nedjelje, očekuje se još jedan veliki milijunski izdatak iz saudijskog nogometa u usponu i Real Madrid ne bježi od toga.

Bijeli klub nije kao drugi koji su već otputovali u Rijad ponuditi igrače. Nema potrebe za tim, ali to ne znači da, kao što se prošlog ljeta dogodilo s Benzemom, bilo koji od spomenutih nogometaša ne može završiti u istom prvenstvu kao Cristiano Ronaldo i društvo.

Slučaj koji je svima najviše zaokupio pozornost je onaj Ferlanda Mendyja, a još više kada se mjesecima i mjesecima priča o mogućem dolasku Alphonsa Daviesa. Tada je Real Madrid ponudio Francuzu produžetak ugovora, ali taj prijedlog nikada nije zadovoljio njegove zahtjeve. Stiže Mendy do završnog dijela ugovora i, iako ga Ancelotti smatra ključnim igračem u obrambenom sustavu, nije isključen njegov odlazak ako se potvrdi dolazak Kanađanina.

Nachou, Lucasu Vázquezu i Luki Modriću ističe ugovor i ono što žele napraviti jest osigurati svoju budućnost. Real Madrid, u slučaju posljednje dvojice, još se nije pomaknuo. Iako je njihov učinak više nego zapažen, nema konačne odluke. Srednji branič, pak, već zna što su mu rekli tjednima prije i poziva se na to da, ako želi nastaviti, neće biti problema. U svakom slučaju, trojica će dobiti prijedlog za još jednu sezonu ugovora s Real Madridom, ali ne postoji opcija za veći ugovor.

S druge strane, Saudijska Arabija spremna je ponuditi više vremena i novca za produljenje njihove sportske karijere. Prioritet im je svima Real Madrid, ali još se ne zna ishod, zaključuje tekst Jose Felix Diaz,a prenosi ga i mrežno izdanje Marce.



(G)


Tagovi

Luka ModrićNacho FernandezLucas VazquezFerland MendyReal Madridsaudijska nogometna ligaSaudijska Arabija

Ostale Vijesti